Familjerättssekreterare i Tierps kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn och ungdom i Tierps kommun söker en familjerättssekreterare för att utöka personalstyrkan då arbetsbelastningen ökar. Denna tjänst avser Barn och ungdoms familjerättsgrupp som utökas till två medarbetare.

Barn och ungdom består idag av en härlig variation av medarbetare och innefattar en enhetschef, tre förste socialsekreterare, fyra familjehemssekreterare, två familjerättssekreterare och ca 25 socialsekreterare.

Vårt arbetsklimat är tillåtande med högt i tak och atmosfären är otvungen med mycket skratt. Vi tror att engagemang föds genom uppmuntran och tillit samt att stimulerade medarbetare bidrar till såväl dynamik som utveckling. Det är också viktigt för oss att våra medarbetare har en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Som anställd har du möjlighet att vid behov använda våra filialkontor i centrala Uppsala och centrala Gävle.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för sedvanliga arbetsuppgifter inom familjerätt såsom vårdnads-boende- och umgängesutredningar på uppdrag från domstol, frivilliga och remitterade samarbetssamtal, avtalsärenden och föräldraskapsutredningar samt adoptionsärenden.

Kvalifikationer

Vi ställer som krav att du har en socionomexamen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom familjerätt. Även tidigare erfarenhet som barnhandläggare inom myndighetsutövning är meriterande . Vi ser gärna att du också har utbildning i till exempel MI liksom juridiska utbildningar inom arbetsområdet.

För att trivas hos oss och med arbetet är du nyfiken, har lätt för att skapa relationer och ett starkt intresse för människor. I arbetet är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, att du tycker om att samarbeta men även har förmåga att arbeta självständigt.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1072052

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.