Undersköterska till Socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny undersköterska till Socialpsykiatrins särskilda boende, Solgården. Solgården består av sjutton permanenta lägenheter och en korttidsplats. I din roll som undersköterska hos oss arbetar du i ett nära samarbete med ansvarig sjuksköterska och baspersonal. Du ingår även i socialpsykiatrins centrala-och lokala kvalitetsgrupp, där enheters kvalitetssäkringsarbete är i fokus. I rollen som undersköterska har du ett huvudansvar för att utföra de HSL-och omvårdnadsinsatser som dagligen sker på boendet. Då vi vid behov behöver fördela om resurser innebär detta att du i din roll som undersköterska även kan komma behöva utföra insatser enligt SoL.
Undersköterskor i socialpsykiatrins verksamhet arbetar måndag-fredag dagtid (schemalagd utefter 37 h/vecka) vilket innebär att arbete på helgdagar förekommer då de infaller måndag-fredag.

Som medarbetare inom socialpsykiatrin arbetar du med att ge stöd i vardagen till personer med psykiska funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Det innebär att arbetet inriktas på att göra vardagen meningsfull, begriplig och hanterbar för den enskilde. Du kommer tillsammans med dina kollegor arbeta strategiskt och målmedvetet med det pedagogiska arbetet.

Du ska verka för god livskvalité där den enskilde ges bästa möjlighet att utveckla sina förmågor och styrkor. Det innebär att du på ett positivt sätt uppmuntrar, stimulerar och engagerar den enskilde till ökad självständighet samt skapar delaktighet, kontinuitet och trygghet. Det är din uppgift att stödja kunderna med den dagliga livsföringen genom individanpassat vardagsstöd.

Kvalifikationer

För denna tjänst behöver du vara utbildad undersköterska samt ha erfarenhet av arbete med målgruppen. Då du i din roll som undersköterska hos oss är hygienansvarig på arbetsplatsen samt kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet av vårdhygien, behöver du vara bekväm i att ha en ledande roll.
Även B-körkort är ett krav för denna tjänst.

För den aktuella tjänsten är det även viktigt att du:
- Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
- Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer.
- Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar och driver processer framåt.
- Uttrycker dig väl i tal-och skrift då muntliga rapporter och skriftliga journaler sker dagligen.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-06-15

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C54420

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning.

Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen.
Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år. Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Om du ska arbeta med barn med funktionsnedsättning inom LSS ska du beställa det här utdraget:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.