jobb just nu!

Planeringsarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Idag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Inom Boverkets ansvarsområde för samhällsplanering, byggande och boende pågår ett omfattande arbete för digitalisering av samhällsbyggandet. Arbetet bedrivs i bred samverkan med olika aktörer där Boverket har en övergripande roll och ett uppdrag från regeringen.

Vi söker nu en ny medarbetare i det fortsatta arbetet med utveckling av en digital samhällsbyggnadsprocess. Organisatorisk placering är på Digitaliseringsenheten och du samverkar med medarbetare på andra enheter inom ramen för Boverkets matrisorganisation.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- ta fram råd och vägledning till plan- och bygglagen inom framförallt detaljplan med särskilt fokus på digitalisering.
- delta i arbetet och vissa fall leda regeringsuppdrag och projekt inom området.
- ge förslag och lämna synpunkter på författningsändringar.
- delta i arbetet med Boverkets uppföljningsarbete inom plan- och bygglagen, följa upp och utvärdera tillämpningen av PBL och processer knutna till lagen.
- arbeta med kunskapsförmedling och nätverkande i olika former tillsammans med kommuner, länsstyrelser och byggbranschen.

Läs gärna mer om Boverkets uppdrag från regeringen kring digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen här:
https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/uppdrag/digitalisering-av-samhallsbyggnadsprocessen/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen arbetslivserfarenhet kopplat till våra frågor. Du har kommunal eller statlig erfarenhet från arbete med frågor om plan och bygglagen med inriktning på detaljplanering eller likvärdig erfarenhet. Du är uppdaterad med aktuella lagförändringar inom området samt van vid att muntligt och skriftligt vägleda såväl enskilda som professionella aktörer. Vi ser gärna att du har erfarenhet från utvecklingsarbete inom digitalisering av samhällsbyggandet.

I grunden har du en akademisk utbildning inom fysisk planering, utbildning till landskapsarkitekt, arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande på minst kandidatnivå.

Du har ett stort intresse för frågor kring digital samhällsutveckling och den byggda fysiska miljön. Som person är du analytisk, systematisk samtidigt som du är flexibel och har förmågan att växla mellan olika uppgifter. Det är viktigt att du kan formulera dig väl och pedagogiskt i både tal och skrift. Du tycker om att ta egna initiativ och se det som en självklarhet att både leda arbetsuppgiften och delta i arbetsgrupper. Vi fäster stor vikt vid dessa egenskaper.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona eller Malmö

Ansökan

Referensnummer:   2763/2019

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.