jobb just nu!

Byggnadsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete som byggnadsinspektör med stort eget ansvar och trevliga kollegor. I arbetsuppgifterna ingår teknisk granskning och tillsyn i bygglovs- och anmälningsärenden. Du ska leda tekniskt samråd, besluta om kontrollplaner, göra arbetsplatsbesök, fatta beslut om startbesked, hålla slutsamråd och ge slutbesked. Du är en av sex byggnadsinspektörer i ett arbetslag och arbetar i nära samarbete med våra bygglovhandläggare och administratörer.
Då byggavdelningen är den myndighet som utövar tillsyn över byggnationen i kommunen ingår det också att du i tjänsten, med hjälp av lagstiftningen, ska agera vid akuta brister i byggnadsbeståndet. Du kommer även att lämna råd och upplysningar om byggregler, installationer och byggteknik till allmänheten, företag, byggherrar och förtroendevalda. Arbetet innehåller också administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och du har minst två års erfarenhet från projektering och/eller byggproduktion. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om plan- och bygglagen och tillhörande lagstiftning. Erfarenhet av myndighetsutövning, teknisk kontroll, bakgrund som kontrollansvarig eller från annan del av byggsektorn är meriterande.

Vi söker dig som är lika intresserad av att arbeta med människor som med teknik. Du ser helheten, är intresserad av att följa ett projekt från idéstadiet till slutförande och är en person som vill utveckla dina kunskaper inom byggandets alla områden. Du har goda administrativa färdigheter och är van att arbeta i en bredd av it-stöd. För dig är det en självklarhet att jobba självständigt eller i team och du trivs i mötet med människor vare sig det är kollegor eller byggherrar och entreprenörer.

Som person är du lyhörd och har förmågan att kombinera service- och myndighetsrollen i dina kundkontakter. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. I rollen som byggnadsinspektör måste du vara ansvarstagande, strukturerad, ha ett gott omdöme och en god förmåga till självständigt arbete. Du är serviceinriktad, öppen för samarbete med andra och behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Intresse för ny teknik och utveckling av nya arbetsformer är goda egenskaper. Du har lätt att finna lösningar som tillgodoser såväl samhällets krav som kunders önskemål.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt, att du är noggrann, initiativrik och serviceinriktad. Du tycker om att jobba i team, men trivs samtidigt med att driva egna projekt.

Den här tjänsten kräver att du har B-körkort.

Anställningens omfattning

snarast
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C42338

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.