Nytänkande brandingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Har du ett gott bemötande och kan se till medborgarna? Hos oss på Höglandets räddningstjänstförbund jobbar vi för en trygg och säker miljö för våra 60 000 medborgare i Vetlanda och Nässjö kommuner. Inom förbundet finns fem funktioner och vi söker nu dig som är brandingenjör till funktionen myndighet i Nässjö.

Totalt är vi runt 225 medarbetare och vi har brandstationer på elva orter. Vår tid lägger vi huvudsakligen på förebyggande arbete. För att minska antalet olyckor och tillbud, utvecklar vi verksamheten hela tiden. Självklart har vi också en operativ verksamhet där vi övar och åker på insatser.

Vi har ett nära samarbete med Sävsjö kommun. Dessutom deltar vi i Räddsam F, som är en samverkan mellan räddningstjänsterna i Jönköpings län, Ydre kommun i Östergötland och SOS alarm.

Arbetsuppgifter

Vågar du tänka nytt och annorlunda? Tillsammans med kollegorna inom funktionen myndighet hittar du hela tiden smartare arbetssätt och grepp för att kvalitetssäkra och utveckla den operativa verksamheten.

Som brandingenjör utgår du från Nässjö, och det är där du arbetar i första hand. Du jobbar både brett och varierande, med både förebyggande och operativa uppgifter.

Du jobbar bland annat med:
• tillsyn enligt LSO, lagen om skydd mot olyckor
• hantering av tillstånd enligt LBE, lagen om brandfarlig och explosiv vara
• risk- och sårbarhetsanalyser

Du kan även få en roll inom funktionen stöd till insats, som har ansvar för den operativa verksamheten. Där följer du upp händelser i en lärandegrupp och är en viktig del i insatsplaneringen.

För att passa för tjänsten behöver du vara bekväm med att både jobba självständigt och i grupp. Du är van att driva processer framåt med ett gott resultat.

Tjänsten kräver att du är bra på att kommunicera. Det är därför viktigt att du har lätt för att uttrycka dig klart och tydligt, i både tal och skrift.

Som person behöver du ha lätt för att anpassa dig och möta människor i olika situationer. Du behöver kunna tänka klart även i pressade lägen. Du tar ansvar och kommer i mål med dina uppgifter.

Tjänsten kan innebära säkerhetsklassning.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som är högskoleutbildad brandingenjör, med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjör från MSB.

• Vi ser gärna att du erfarenhet av något år inom yrket, gärna från kommunal räddningstjänst.

• Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

• Vi ser gärna att du har läst riskhantering.

• B-körkort.

Anställningens omfattning

• Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1140938/2022

Gör ansökan

Övrigt