Mentor, Murgårdsskolan åk 7-9

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Murgårdsskolan är en F-9 skola i centrala Sandviken med närhet och tillgång till både kultur- och idrottsaktiviteter. Vi är en interkulturell skola med många nationaliteter. Det råder även en mångfald i personalgruppen.

Arbetsuppgifter

Utgångspunkten för ditt arbete är en övertygelse om att alla kan lyckas och att eleverna ges möjlighet att växa och utvecklas. Din viktigaste uppgift kommer därför vara att motivera eleverna till studier och stärka deras självkänsla. Mentorn är den person på skolan som har det sammanhållande ansvaret för att stödja eleverna i studierna och bidra till elevers måluppfyllelse.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du ska ha lätt för att skapa relationer, vara lugn och trygg i din roll samt ha förmåga att motivera och stötta elever.

Mentorn ger stöd för att sätta upp mål i dialog med elev, ämneslärare och vårdnadshavare. Mentorn skall följa upp hur det går för eleven, både gällande studieresultat och den sociala situationen. Kontakter och dialog med vårdnadshavare ingår också i mentorskapet.

I arbetsuppgifterna ingår bl a:
• Introducera eleverna i skolans regler och rutiner
• Hålla sig informerad om elevernas studiesituation och studieresultat samt hålla vårdnadshavare informerad om elevens studiesituation
• Motivera eleverna till närvaro och följa upp frånvaron
• Samordnare för elevens hela studiesituation
• Träffa eleverna på mentorstiden varje vecka
• Hålla utvecklingssamtal med elever och vårdnadshavare
• Vid behov kunna vikariera för frånvarande lärare
• Dokumentation ingår

Kvalifikationer

* För att klara detta uppdrag ser vi att du har någon form av pedagogisk- eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
* Du ska ha förmåga att kunna planera, dokumentera och arbeta strukturerat utifrån skolans pedagogiska uppdrag.
* Ha ett stort tålamod samt förmåga att hitta alternativa lösningar.
* Med ett lugn och flexibilitet kunna hantera och lösa konflikter.
* Ha förmåga att kunna situationskommunicera.
* Du bör ha erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt god förmåga att samarbeta med kollegor och vårdnadshavare.
* Meriterande är ledarerfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-16

Tidsbegränsad till: 2022-06-12

Tillträde enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   799-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.