jobb just nu!

Slagstaskolan söker lärare till förskoleklass, fritids samt tidigarelärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Slagstaskolan är en F-6 skola med cirka 70 anställda och ungefär 550 elever. Skolan är belägen fem kilometer nordväst om Eskilstuna centrum på vägen mot Torshälla. Slagstaområdet är ett bostadsområde med blandad bebyggelse av flerfamiljshus, radhus och villor. Slagstaskolan arbetar åldershomogent och har 3 parallella klasser ända upp till årskurs 6. Vi har ett stort elevhälsoteam på skolan med speciallärare, specialpedagog, socialpedagog, skolsköterska, kurator och skolpsykolog. Skolan är idag utrustad med nybyggda fräscha lokaler, har en välutrustad skolgård och ligger nära naturen. För oss på Slagstaskolan är kunskap, hjärta och framtid viktiga ledord i vårt arbete med både eleverna och verksamhetsutvecklingen.

Till hösten kommer en hel del spännande utvecklingsarbete ske hos oss - vill du vara med? Bland annat deltar vi i ett forskningsprojekt tillsammans med Mälardalens högskola som kommer att pågå två år framåt. Projektets inriktning och syfte handlar om digitalisering och ledarskap. Vi skapar också möjligheter för ett mer individuellt anpassat arbetssätt för de elever som behöver det genom ett studierum.

Läs mer om Slagstaskolan här: www.eskilstuna.se/slagstaskolan

Arbetsuppgifter

Vi är nu inne i ett arbete där vi fokuserar på det systematiska kvalitetsarbetet och där vill vi gärna att du finns med och driver arbetet tillsammans med oss! Vi är ett team som trivs i och uppskattar tätt samarbete i arbetslaget.

Låter det intressant? Vi söker:

• Tidigarelärare till årskurs 2, 3 och 5. I rollen som lärare/pedagog planerar du din undervisning utifrån gällande läroplan. Du kommer att arbeta i ett tätt samarbete i arbetslaget kring planering och bedömning. Alla klasser har en resurs i sin klass under stor del av sin dag. Som lärare får du handledning enskilt eller i grupp av medlemmar i elevhälsoteamet.

• Lärare i förskoleklass. Tillsammans med en kollega planerar och genomför du undervisning i klassen, och det finns också en resurs i varje klass. På eftermiddagen arbetar du på fritids. Tjänsten är en semestertjänst.

• Lärare i fritidshem/fritidspedagog. Rollen innebär ansvar för att planera och genomföra aktiviteter på fritids enligt gällande läroplan. Just nu utvecklar vi vår fritidsverksamhet genom att starta ett tätare samarbete kring fritids-skola, och vi ser att du också vill vara delaktig i det arbetet.

För rätt person är det här ett utvecklande och spännande arbete! Till oss söker vi dig som gillar att jobba i nära samarbete med dina kollegor. Du vill bidra med dina kunskaper och vill vara med i den utveckling som sker hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen med behörighet att undervisa i de aktuella årskurserna. Alternativt har du en pågående utbildning. Du är en tydlig ledare i klassrummet och är trygg i din roll som lärare.

Det är starkt meriterande att ha erfarenhet av arbete inom skola, pedagogisk verksamhet eller VFU och erfarenhet av läroplansarbete samt meriterande att tidigare ha arbetat med digitala verktyg inom pedagogisk verksamhet. Du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i att använda IT i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroende och lyssna in olika behov. Du är tolerant mot andra, gillar att driva på idéer och vågar prova på nya saker.

Anställningens omfattning

Höstterminen 2019 enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C29649

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.