jobb just nu!

Handläggare med juridisk kompetens

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär omväxlande utmaningar med stort egeninflytande och ansvar. I rollen som handläggare med juridisk kompetens kommer du att arbeta med tyngdpunkten inom den offentliga rätten men även att tillsammans med kommunsekreteraren vara kommunens samtliga funktioner behjälplig och ge juridiskt stöd inom civilrättsliga frågor. Det kan till exempel handla om upprättande av hyres och/eller arrendeavtal, vara arbetsgivaren behjälplig vid arbetsrättsliga tvister, företräda kommunen vid förhandlingar och i domstol, hantera vitesförlägganden inom miljöfrågor med mera. Rollen är omväxlande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden.

I tjänsten ingår också arbete inom överförmyndarens verksamhetsområde vilket innefattar tillsyn över förmyndare, gode mäns och förvaltares verksamhet. Som en av två handläggare arbetar du självständigt med utredning, rekrytering av ställföreträdare, yttranden till domstolar samt granskningsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juridisk utbildning. Det är meriterande med yrkeserfarenhet från offentlig verksamhet, i synnerhet inom överförmyndarområdet, processvana och notarietjänstgöring. Du är van att arbeta självständigt, är strukturerad och har en analytisk förmåga. Eftersom du kommer att ha många interna och externa kontakter besitter du även en god samarbetsförmåga och du behärskar svenska språket både i tal och i skrift. Som person är du lugn och stabil och har ett genuint intresse för människor och deras situation. Meriterande är också att du har vana att självständigt handlägga myndighetsärenden.

Anställningens omfattning

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   133/2018

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.