jobb just nu!

Byggnadsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Byggavdelningen är en del av miljö- och byggnadsförvaltningen och har i dag 20 medarbetare varav sex är byggnadsinspektörer. Vi hanterar olika ärendetyper och arbetar i nära samarbete med andra på förvaltningen. Vi handlägger allt från små tillbyggnader till nya bostadskvarter och verksamhetsområden. Våra lokaler ligger centralt vid stora torget i Enköping, nära till parker och restauranger.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete som byggnadsinspektör med stort eget ansvar och trevliga kollegor. Du är en av sex byggnadsinspektörer och en samordnare för administration i ett arbetslag och arbetar i nära samarbete med våra bygglovhandläggare och administratörer.

I arbetsuppgifterna ingår teknisk granskning och tillsyn i bygglovs- och anmälningsärenden. Du leder tekniskt samråd, beslutar om kontrollplaner, gör arbetsplatsbesök, fattar beslut om startbesked, håller slutsamråd och ger slutbesked. Då byggavdelningen är den myndighet som utövar tillsyn över byggnationen i kommunen ingår det också att du i tjänsten, med hjälp av lagstiftningen, agerar vid akuta brister i byggnadsbeståndet. Du lämnar råd och upplyser om byggregler, installationer och byggteknik till allmänheten, företag, byggherrar och förtroendevalda. Arbetet innebär administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig och har minst två års erfarenhet från projektering och/eller byggproduktion. Du har goda kunskaper om plan- och bygglagen och tillhörande lagstiftning. Erfarenhet av myndighetsutövning, teknisk kontroll, bakgrund som kontrollansvarig eller från annan del av byggsektorn är meriterande.

Du är lika intresserad av att arbeta med människor som med teknik. För dig är det en självklarhet att jobba självständigt i egna projekt och i samarbete med andra som exempelvis kollegor, byggherrar och entreprenörer. Du trivs helt enkelt i mötet med andra och har lätt för att skapa goda relationer. Som person har du ett positivt förhållningssätt.

Rollen som byggnadsinspektör kräver att du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du har intresse för ny teknik och vill utveckla nya arbetsformer i strävan att hitta lösningar som tillgodoser såväl samhällets krav som våra kunders önskemål. Du har förmåga att se helheten, från idéstadiet till slutförande. Du har goda administrativa färdigheter och är van att arbeta i en digital miljö med flera IT-system och behärskar svenska språket väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs, då resor förekommer.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast, vid överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C30349

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.