jobb just nu!

Projekt- och processledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Vår uppgift är att stödja och bidra till att utveckla kommuner och regioners verksamhet. Vi fungerar som ett nätverk för kunskapsutbyte och samordning. Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som vill bidra till och påverka samhällets utveckling.

Sektionen för lokal och regional utveckling är en av tre sektioner på avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad. Vi är 20 medarbetare som stödjer medlemmarna i att skapa goda förutsättningar för tillväxt och utveckling. Det innebär bland annat stöd till arbetet med näringslivsutveckling och förutsättningar för företagande, forskning och innovation, regionalt utvecklingsarbete och landsbygdsutveckling.

Till sektionen hör Reglab. Reglab är ett forum för kunskaps- och kompetensutveckling inom regional utveckling, som samägs av SKL, alla regioner, Tillväxverket och Vinnova. Här möts regioner, myndigheter, forskare och andra för att lära sig mer. Vi driver gemensamma utvecklingsprojekt, vi fördjupar de regionala analyserna och vi lär av varandra.

Att arbeta på SKL omfattar många spännande frågor och innebär stimulerande kontakter med personer i olika positioner och med olika kompetenser. Vi sitter i fina lokaler vid Slussen i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Reglab söker nu en projekt- och processledare för att planera och genomföra kunskaps- och kompetensutvecklande aktiviteter inom regional utveckling. Tillsammans med Reglabs medlemmar definierar du frågeställningar och behov. Utifrån det arrangerar och leder du workshopar, lärandeprojekt och kollegiala nätverk. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte, utveckling av metoder och verktyg, analys och omvärldsspaning. Prioriterade frågor definieras av medlemmarna och kan exempelvis vara utveckling av de regionala RUS-processerna eller regionens roll i Agenda 2030.

Som projekt- och processledare har du en bred, kreativ och utvecklingsinriktad tjänst. De dagliga arbetsuppgifterna kan handla om allt från att arrangera och leda Reglabs årskonferens, till utvecklingen av indikatorer för regional livskvalitet. Du samarbetar med regioner, akademin, myndigheter och våra nordiska grannländer. Du jobbar i ett nära samarbete med övriga två personer i Reglab. Någon gång i månaden befinner du dig på resande fot, runt om i Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen kunskap inom regional utveckling, och som har erfarenhet av att självständigt planera och genomföra utvecklingsprojekt, workshopar och seminarieserier. Du har en akademisk examen och vi tror att du har arbetat med strategiskt utvecklingsarbete, kanske i en region eller en större kommun. Du har ett stort intresse och engagemang för att leda andra, du känner dig trygg i att ta dig an uppdrag inom olika sakområden, utan att vara expert i själva sakfrågan.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en stor portion nyfikenhet, att du tar egna initiativ och att du gillar att hitta nya angreppssätt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och når resultat. I din kommunikation är du inlyssnande och har en förmåga att hitta konstruktiva och kreativa lösningar. Du tycker om att samarbeta då detta är en viktigt del i vårt arbete.

Välkommen med din ansökan redan i dag!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A900897

Gör ansökan