jobb just nu!

Ekonom med verksamhetsperspektiv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande målet är att det ska finnas möjligheter för alla till eget skapande, att uttrycka sig i olika former och att ta del av professionellt skapad kultur samt ha likvärdiga möjligheter att utöva idrott, organiserat eller på egen hand. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsekonom hos kultur- och fritidsförvaltningen är du en stödfunktion till chefer vid uppföljning, budget och prognos. Uppdraget som verksamhetsekonom innebär i huvudsak att analysera, följa upp resultat, bevaka resultatutvecklingen för enheterna och områdena, bidra till förvaltningens inre effektivitet samt att medverka i utveckling av organisationen. Arbetsuppgifterna innehåller periodiska rapporter såsom månadsbokslut och årsbokslut, prognoser, granskning av investeringsärenden och utveckling av rutiner och system. För dessa arbetsuppgifter krävs god kunskap om olika datasystem och god analytisk förmåga. En viktig del av arbetet är också att förmedla och förklara analyserna inom organisationen och att påverka så att analyserna leder till förändring i önskad riktning. I detta ligger att vara dialogpartner till bl.a. chefer. Yrkesrollen kräver därför pedagogisk förmåga och ledarskap. Att kunna läsa av resultat- och måluppfyllnad och sedan rapportera till ledning och andra berörda i förvaltningen är viktigt. Ledningen ska kunna få en bra bild av hur nuläget är för att förstå framtiden.

Ibland får verksamhetsekonomen på kultur- och fritidsförvaltningen uppgifter som ligger utanför det som är traditionellt arbete för en ekonomiavdelning, som till exempel genomföra en kartläggning/översyn.

Du driver dina frågor självständigt och arbetar konsultativt gentemot chefer för att skapa trygghet och ge dem förutsättningar att ha en överblick över enhetens ekonomi. Du kommer att ingå i ekonomiteamet som består av ekonomichef, verksamhetsekonom (vakant), ekonomiadministratör och lokalsamordnare.

Arbetet är självständigt och utvecklande, då du har möjlighet att planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Vi har ett öppet klimat hos oss och du kommer att få möjlighet att påverka utvecklingsarbetet i förvaltningen och kommunen. Förvaltningen är kundfokuserad och arbetar serviceinriktat på uppdrag av våra verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med avslutad högskoleexamen inom ekonomi. Vi ser att du har minst två års erfarenhet av ekonomistyrningsarbete.

Har din erfarenhet av ekonomiarbete innefattat räkenskapssammandrag, uppföljning, analys, prognos, budget- och bokslutsarbete ser vi det som starkt meriterande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av arbete i en större organisation och/eller inom offentlig verksamhet.

Vi vill att du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel, och att du har förmåga uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är starkt meriterande om du är van att arbeta i någon form av ekonomisystem.

Till vårt ekonomiteam söker vi dig som trivs att vara analytisk och noggrann i ditt arbete. Du är självständig och lyhörd och har ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt samt förmåga att arbeta i en konsultativ roll. Du är ärlig och rak i din kommunikation med god samarbetsförmåga och positivt förhållningssätt.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse, snarast möjligt.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4930

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.