jobb just nu!

Biträdande rektor till Maserskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker en biträdande rektor till Maserskolan.

Vi söker dig som vill arbeta i team och tillsammans med rektor, personal och samarbetspartners arbeta för att ge våra Borlängebor de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling. Som biträdande rektor förväntas du ta en aktiv roll i skolutvecklings- och organisationsfrågor.

Maserskolan är en 7–9-skola förlagd centralt i Borlänge kommun. Vår skola har, utifrån Quadricepsstiftelsens och Lorraine Monroes tankar om skolutveckling, utarbetat en egen arbetsmodell benämnd Masermodellen. Vår gemensamma lektionsmodell har ett klart pedagogiskt syfte och bidrar till att skapa en trygg och utvecklande lärandemiljö där det tydligt framgår vad målet med varje lektion är.

"Vi är varandras arbetsmiljö" - för oss innebär det att vi uppmuntrar, uppmärksammar och är vänliga mot varandra. På Maserskolan arbetar en glad, positiv och energirik personalgrupp som tycker om att skratta och ha roligt tillsammans. Anser du dig ha självdistans, humor och mod? Då kan du vara den biträdande rektorn vi söker!

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor ansvara för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten och skolans systematiska kvalitetsarbete. Tillsammans med rektor har du personal-, elev- och verksamhetsansvar. I personalansvaret ingår även arbete med rekrytering, medarbetarsamtal, rehabilitering och coachning av medarbetare. Du kommer också att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete tillsammans med rektor. Du förväntas även arbeta med skolans utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare samt vara lyhörd för idéer och förslag.

Du kommer ha särskilt ansvar för att tillsammans med team på skolan arbeta med schemaläggning och organisationen kring detta. Vi ser schemaläggning och organisationen av elevernas ämnesläsning som en viktig pedagogisk fråga, därför är specialpedagog och förstelärare kopplade till detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en pedagogisk examen, gärna legitimerad lärare med arbetslivserfarenhet inom yrket, alternativt du som har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och på så sätt erhållit en förståelse för kärnuppdraget. Du har ledarskapserfarenhet och det är meriterande om du även har genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Har du genomfört rektorsprogrammet samt arbetat som rektor eller biträdande rektor anses det meriterande. Vidare är det meriterande om du har genomfört någon ekonomiutbildning/kurs samt om du har erfarenhet av arbete med att organisera arbetsgrupper, schemaläggning och budgetarbete då rollen kommer att innebära mycket administrativt arbete. Avslutningsvis så har du mycket goda kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Vi söker dig som är en fena på samarbete, du är lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera med andra, även i tuffa situationer. Du är professionell och duktig på att skapa värdefulla relationer, att vara personlig utan att vara privat har du inga problem med. Du ser dig själv som en flexibel person som har förmågan att tänka nytt och ställa om snabbt i oväntade situationer. MCU - medarbetardriven chefsstödd utveckling handlar om att involvera medarbetare i verksamhetsutvecklingen, det är viktigt för oss och därför behöver du våga släppa kontrollen ibland, våga låta medarbetaren bestämma och besluta i frågor som rör dem.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Perfekt, då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 7/1-2021, alternativt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A979959

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.