IT-samordnare till Socialförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är organiserad i åtta verksamhetsområden vård och omsorgsboende som vi delat i två verksamheter, stöd i hemmet som vi delat i två verksamheter, folkhälsa och hälso- och sjukvård, myndighet socialtjänst, stöd och service samt socialpsykiatri och öppenvård. Stödfunktioner finns organiserad inom de två avdelningarna kvalitet och HR samt ekonomi och infrastruktur.

Avdelning Ekonomi och infrastruktur söker en IT -samordnare. Vill du spela roll? Då ska du jobba med oss.

Arbetsuppgifter

Som IT-samordnare ansvarar du för att samordna Socialförvaltningens IT- system utifrån nuvarande och framtida behov. Du är en nyckelperson mellan verksamheterna och IT-driften. Du planerar, genomför och utgör ett stöd för verksamheterna utifrån deras behov av datorer och annan teknisk utrustning. Som IT- samordnare stöttar du medarbetare med felsökning, installera om datorer, beställningar av teknisk utrustning till medarbetare, gemensamma utrymmen (möteslokaler, konferensrum), samt ansvarar för larmbeställningar, enklare support av larm och rutiner. Du utbildar förvaltningens medarbetare i IT samt skapar e- utbildningar. En viktig del i arbetet är att du är förvaltningens PUO (personuppgiftsombud) och ska se till att personuppgifter inom verksamheten behandlas på ett korrekt och lagligt sätt.

Samverkan är en stor del i arbetet internt inom förvaltningen, kommunens IT-kontor samt externa aktörer. Tillsammans i olika samverkansforum driver du utvecklingsfrågor kopplat till IT-system och digitalisering av tjänster och processer.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom IT eller annan för tjänsten adekvat utbildningsbakgrund. Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom området och har bred kunskap inom användande av IT-system och digitala verktyg,

Vid lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget. Som IT-samordnare hos oss är det viktigt att du är självständig, flexibel, engagerad och serviceinriktad. Arbetet ställer stora krav på pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du är tydlig, utrycker dig väl i tal och skrift, kan kommunicera på IT-teknisk nivå och samtidigt göra det begripligt för användare ute i organisationen. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och skapar goda relationer.

Ansökan

Referensnummer:   A1017621

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb