Stödassistent till Ekbackens gruppbostad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.


Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent är din uppgift att planera, dokumentera, genomföra och utvärdera verksamhetens arbete, t ex individuella genomförandeplaner och rutinbeskrivningar. Du stödjer brukaren i det dagliga livet utifrån behov och individuella mål.

Det finns en Boda-verksamhet på boendet, vilket innebär att man även kan bli schemalagd där.

Tillsammans med kollegor arbetar du utifrån ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du samverkar även med andra yrkesprofessioner och utför via delegation medicinska, rehabiliterande och habiliterande insatser samt läkemedelshantering. Serviceuppgifter som städning, tvätt och inköp ingår också i det vardagliga arbetet. Du samverkar med anhöriga/godman enligt gällande rutin.

Kvalifikationer

För att arbeta i denna verksamhet ska du ha erfarenhet av och kunskap om funktionsnedsättning och autism. Det är önskvärt att du har kunskap om stödtecken och alternativ kommunikation (AKK).

Lämplig utbildning är omvårdnadsutbildning på gymnasienivå, eller barn- och fritidsprogrammet med inriktning social arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som:
- har ett salutogent förhållningssätt
- har ett bra bemötande och en positiv människosyn
- är lyhörd och sätter brukarens behov i centrum
- är stabil och kan hantera stressituationer
- flexibel och har lätt anpassa dig till ändrade omständigheter
- handlar efter fattade beslut, mål och riktlinjer
- klarar varierande arbetsuppgifter
- har god samarbetsförmåga
- gillar utmaningar
- kan ta egna initiativ
- ser möjligheter istället för hinder
- behärskar det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med brukare, personal övriga du kommer samverka med samt dokumentera det som verksamheten kräver.


Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
En tillsvidareanställning 100% och ett vikariat på 75% 6 månader eller längre med chans till tillsvidareanställning

Ansökan

Referensnummer:   Stödassek1

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag
Trivselpeng för gruppaktivitet
Bidrag för arbetsko
Arbetskläder

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!