Höörs kommun söker enhetschef till hemtjänsten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vår nuvarande chef för hemtjänsten går i pension och därför söker vi nu en nya kollega. Vill du bli en del av en spännande och utvecklande verksamhet där huvudsyftet är att se till att de som bor i ordinärt boende ges en värdefull vardag?

Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för äldreomsorgen tillsammans med 4 chefer för särskilt boende, 1 poolchef och 1 hemtjänstchef. Vi samarbetar även med cheferna för hälso- och sjukvård samt myndighet. Vi har högt i tak och tar hjälp av varandra. Just nu ser vi över organisationen för att få ett hållbart ledarskap med tid för utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef som tillsammans med en kompetent och aktiv ledningsgrupp arbetar med att driva vår hemtjänst in i framtiden. Vi erbjuder dig ett mångsidigt, stimulerande och meningsfullt arbete med många nära och personliga möten.

Ditt ansvarsområde som enhetschef blir att framgångsrikt leda, organisera och utveckla arbetet inom ditt ansvarsområde och för dina, ca 40 medarbetare. Till din hjälp finns kompetenta kollegor och medarbetare som har stor erfarenhet av äldreomsorg. Du har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar inom ditt chefsområde och du kommer att leda mål- och uppföljningsarbete enligt gällande fokusområde och fastställda beslut.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du minst har en treårig högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Tidigare erfarenhet av ledarskap inom hemtjänst är ett krav. Du ska ha god kunskap om den lagstiftning som verksamheten bedrivs inom.

Som person är du uppdragsfokuserad, sätter våra medborgare i fokus och har ett salutogent förhållningsätt. I budgetansvaret ställs krav på effektivitet, men också på nytänkande för hur verksamhet kan förändras och bedrivas annorlunda inom givna ramar. Vi ser att du även har tidigare erfarenhet av att arbeta i IT- baserade verksamhets- och planeringssystem.

Du uttrycker dig tydligt och välformulerat i både tal och skrift på svenska.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du en ledare som drivs av att motivera och engagera medarbetare samt skapa delaktighet? Då vill vi att du söker tjänsten!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   166/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.