Verksamhetschef Vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Socialförvaltningen i Söderåsstaden Åstorp söker en ny verksamhetschef med ansvar för avdelningen vård och omsorg. Avdelningen omfattar verksamhet för förebyggande arbete, dagverksamhet för personer med demens, korttidsboende, vård och omsorgsboende, hemvård och kommunal hälso- och sjukvård. Du bedriver vård och omsorg ihop med enhetschefer, medarbetare, patienter och omsorgstagare med tydlig riktning att skapa tjänster av hög kvalitet och en äldrevänlig kommun.

Socialförvaltningen är organiserad i tre avdelningar - Individ & familj, Stöd & trygghet samt Vård & omsorg. I förvaltningen arbetar 350 medarbetare och 18 chefer. Den tillitsbaserade styrningsmodellen implementeras hos både politik och förvaltning. Förvaltningens uppdrag är att ge stöd och omsorg för bättre livsvillkor för Åstorpsborna. Vi prövar nya vägar för att lösa välfärdsuppdraget och vi vill nå fler, tidigare!

Hos oss kommer du får ett häftigt samhällsuppdrag och möjlighet att utveckla dig själv och verksamheten. Du kommer att ha ett stort utrymme att pröva nya vägar och samtidigt erbjuda en bra arbetsplats för medarbetarna. Här finns möjligheter att skapa och växa - tillsammans blir det möjligt! Vi erbjuder förmånsportal, möjlighet till semesterväxling, friskvårdsbidrag och att du arbetar med förtroendetid. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef i förvaltningen ansvarar du för samtliga delar inom avdelningen. Du styr, leder och utvecklar verksamheten i linje med politiska mål och prioriteringar. Du säkerställer avdelningens rättssäkerhet och kvalitetsnivåer samt håller en ekonomi i balans. Du har det övergripande ansvaret för personal, budget och arbetsmiljöarbetet i avdelningen.

Förvaltningen har påbörjat en omställning för att bättre och tidigare kunna möta Åstorpsbornas behov på hemmaplan, i vilken du blir en nyckelspelare.

I uppdraget ingår att föredra ärenden i politiska sammanträden, sammanställa beslutsunderlag, följa utvecklingen i avdelningen, i omvärlden samt göra adekvata analyser av verksamheten. Verksamhetschef gör prioriteringar inom ansvarsområdets resurser.

Du ingår i förvaltningens övergripande ledningsgrupp vilket innebär att du bidrar till helheten inom socialnämndens alla verksamhetsområden. Vi är en ledningsgrupp i framväxt med höga ambitioner och högt driv. Vi vill göra skillnad på riktigt och vi söker dig som vill och kan bidra på den resan

Kvalifikationer

Som person ser vi att du brinner för äldreomsorg och att du har ett tydligt fokus på utveckling. Vi ser också att du har ett strategiskt tänk och förmågan att se och verka utifrån helheten. Du är intresserad av att utveckla verksamheten utifrån kunskap och evidens vilket du ser är nyckeln till att invånaren får effektfull vård och omsorg. Du har i tidigare roller varit en del i omställningen som God och nära vård föranleder i kommunal verksamhet.

Du är bra på samverkan och samarbete, där organisatoriska mellanrum överbryggas - du skapar sömlösa organisationer. Du är vass på kommunal ekonomi och ekonomisk uppföljning av det specifika verksamhetsområdet i synnerhet. Du har också erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Du har vidimerade goda resultat gällande ovan i dina tidigare roller.

Du är sjuksköterska, socionom eller har annan högre utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, samt erfarenhet av att leda förändring och omställning, liksom att leda chefer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning inom området, projektledning, tjänstedesign och välfärdsteknik. Det är meriterande om du har bedrivit och utvecklat verksamheten utifrån omsorgstagare och patienters inflytande, genom tex invånar- och brukardialoger.

Vi letar efter en person som är drivande, positiv och engagerad. Du är representativ för verksamheten och intresserad av att verksamhetsutveckla ihop med dem vi är till för. Du tycker medarbetarna är viktiga och avgörande för att lyckas med uppdraget. Du är kreativ och vill prova och göra nytt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-06-01

Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1119102

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Urval: vi arbetar med arbetsprov vilket betyder att det kan bli aktuellt att besvara frågor skriftligt och muntligt under urvalsprocessen.

Intervjuer kommer att hållas den 23 maj.

För att bli aktuell för en anställning i Åstorp kommun så behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.