jobb just nu!

Höörs kommun söker Stödpedagoger till LSS-verksamheter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Vi söker nu två Stödpedagoger, en till gruppbostad enligt LSS och en till Korttids och fritids för barn och unga. Ange gärna i dina ansökan vilken av de två verksamheterna du är intresserad av att arbeta i.

Arbetsuppgifter

Som Stödpedagog i verksamheten stöttar du våra medborgare som bor på gruppbostad eller befinner sig på korttids- och fritids i deras dagliga aktiviteter. I arbetet möter du personer med olika funktionsvariationer och ger dem stöd utifrån behov och målsättningar i genomförandeplanen. I arbetet ingår omvårdnads- och HSL-uppgifter.
Du kommer att vara kontaktpersonal för en medborgare och där ansvara för Genomförandeplan och för att följa upp arbetet kring medborgaren. Dokumentation av insatsen kommer du att sköta i LifeCare.

Som Stödpedagog har du utöver detta ett utökat pedagogiskt ansvar och förväntas kunna stötta personalgruppen i arbetet med genomförandeplaner och i att ta fram individanpassat pedagogiskt material enligt exempelvis Teacch, AKK, samtalsmatta etc.

Du ska i det dagliga kunna handleda medarbetare i pedagogiskt arbetssätt och i lågaffektivt bemötande. Du ska även vara ett stöd för medarbetarna i den dagliga dokumentationen. Du kommer att få handledning av OF:s pedagogiska samordnare tillsammans med övriga stödpedagoger.

Vi förutsätter god samarbetsförmåga, ett eget ansvar och vilja till utveckling och förändring utifrån medborgarens behov och önskemål.

En god arbetsmiljö är för oss en självklarhet och vi bidrar alla till den.

Kvalifikationer

För att få anställning som Stödpedagog krävs en 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng med tydlig koppling mot funktionshinderområdet och/eller beteendevetenskap. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer är ett krav för den här tjänsten.

Meriterande är om du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt förhållningssätt. Erfarenhet av lifecare som dokumentationsprogram är meriterande.

Förutom grundläggande kompetenskrav kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse

Provanställning på 6 månader kommer att tillämpas på tjänsten.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   59/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.