Handledare till sysselsättning inom socialpsykiatrin/DV LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med funktionsnedsättningar. Vi söker en engagerad och strukturerad handledare som arbetar självständigt i våra arbetsinriktade verksamheter. Vi befinner oss just nu i en tillväxtfas där behovet av arbetsinriktade verksamheter ökar.

Som handledare har du ett nära samarbete med arbetskonsulenter men det är din uppgift att utveckla och driva verksamheten framåt. Syftet med sysselsättningen är att öka den enskildes delaktighet och självständighet.

Vi ser ser som en självklarhet att du delar vår värdegrund:
-Jag finns här för Borlängebon
-Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Arbetet som handledare är kreativt och varierande. I arbetet ingår det att handleda, planera och strukturera olika arbetsuppgifter med utgångspunkt från brukarens unika förutsättningar. Arbetet innebär även samverkan med andra aktörer som är viktiga i brukares nätverk, så som boendestöd, servicebostäder, myndighetskontakter, arbetsgivare och vårdkontakter.

Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar målinriktat. Genom kompetens, engagemang och kreativitet finner du lösningar och metoder som utvecklar verksamheten.

Eftersom sysselsättningen är föränderlig behöver du vara flexibel och ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att ditt uppdrag kan förändras utifrån behov. Du har god förmåga att självständigt strukturera och planera innehåll för brukarna utifrån deras förutsättningar. Arbetet innefattar hantering av verktyg inom snickeri, renovering och måleri så praktisk färdighet är av vikt för att klara arbetsuppgifterna, tunga lyft kan förekomma.

Löpande dokumentation, upprättande av genomförandeplan samt individuell uppföljning och utvärdering på arbetsplatsen ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkeshögskoleutbildning inom psykiatri/barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt och pedagogiskt arbete/vård och omsorg med inriktning specialisering inom fördjupningen funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med målgruppen, personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.

Det är meriterande om du har kunskap/utbildning i samtalstekniken MI (motiverande samtal) samt lågaffektivt bemötande.
Du arbetar strukturerat och självständigt utifrån fattade beslut.

Du ska ha lätt att uttrycka dig i både tal och skrift samt ha dokumentations- och datorvana.
Du behöver ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd.

Vi söker dig som är initiativrik, engagerad och trivs med att självständigt utveckla arbetet efter brukarens och verksamhetens behov.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A1061323

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.