jobb just nu!

Lärarassistent till Örnässkolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Örnässkolan är en f-9 skola som ligger centralt placerad i bostadsområdet Örnäset. I klasserna 7-9 går ca 200 elever. Vi använder oss av digitala plattformar i arbetet med våra elever och har en idrottsinriktning där vi erbjuder extra undervisning inom idrotterna basket och fotboll. Inom skolans område finns vår moderna idrottshall och en multiarena. Örnässkolan präglas av mångfald och en miljö som bygger på trygghet, respekt och tolerans. Vi har via våra förstelärare en medveten satsning på undervisning i svenska som andraspråk, språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen, utveckling av matematikundervisningen samt digitalisering.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som lärarassistent handlar om att jobba nära lärare och elever och vara behjälplig med lärarnas olika arbetsuppgifter. Arbetet har stort fokus på att öka trygghet och trivsel i olika sociala situationer i skolan. Du kommer att arbeta både åtgärdande och främjande för en trygg miljö för alla elever. I arbetet ingår bland annat att:

• vara ett administrativt stöd till lärare
• planera och utföra rastaktiviteter
• vara ett stöd till enskilda elever i olika situationer
• vara ett stöd i arbetet med elevgruppers samverkan
• vara ett stöd för lärare i undervisning och mentorskap
• skapa trygghet och studiero i skolans olika lärmiljöer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Vi ser det som meriterande om du har lärarassistentutbildning, socialpedagogisk utbildning eller annan utbildning riktad mot barn- och unga. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter ses som meriterande, likväl som erfarenhet av att arbeta i en lärandemiljö.

Vi söker dig som har mycket god förmåga att möta elever i olika situationer och en förståelse och vilja att sätta sig in i elevers skiftande behov under undervisningssituationer och raster. Du är en god ledare och samtalspartner. Vidare bidrar du till värdegrundsarbetet på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och har ett demokratiskt förhållningssätt till skolans alla aktiviteter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde: 2019-01-07
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A834403

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb