jobb just nu!

Rektor till Forssaängskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ser du dig själv som en pedagogisk ledare, med fallenhet för att skapa engagemang och delaktighet? Då kan du vara rektorn vi söker.

Forssaängskolan ligger i stadsdelen Forssa och hos oss går omkring 390 elever, från förskoleklass till årskurs 6. Arbetslagen är indelade utifrån årskurserna; F-3, 4-6 samt Fritids där varje arbetslag har en arbetslagsledare som även tillhör skolans ledningsgrupp. Vi söker nu en rektor som tillsammans med kompetenta medarbetare vill fortsätta driva utvecklingsarbetet framåt, med Borlängeborna i fokus där vi dagligen arbetar för en skola där vi för pedagogiska och utvecklande dialoger.

Du känner säkert till vår värdegrund, den fungerar som ledstjärna i vår vardag och vi ser det som en självklarhet att den lockar även dig. Den lyder:

- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som rektor har du personal, budget och arbetsmiljöansvar. Utifrån skollag och läroplan arbetar du för att skapa goda förutsättningar för en inspirerande och lärande miljö för våra yngre Borlängebor. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med dina medarbetare och kollegor för att skapa en kvalitativ verksamhetsutveckling både inom skolan och i fritidsverksamheten. En viktig del i ditt arbete är samverkan, där ges möjlighet att dela erfarenheter och fördjupa era kunskaper genom ett kollegialt lärande och diskutera hur vi kan skapa så effektiva processer som möjligt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare och har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete som skolledare där det är meriterande om du har arbetat som rektor och särskilt då mot grundskolans tidigare år. Du har mycket goda kunskaper i skolans styrdokument och dokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du har mycket bra kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt samt bra muntliga kunskaper i det engelska språket. Har du andra språkkunskaper är det meriterande samt om du har genomgått någon chefs/ledarskapsutbildning.

Gällande dina personliga egenskaper så ser vi att du är en fena på att lösa problem som uppkommer och att du är en person som lätt kan ställa om när förutsättningarna ändras. Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter situation och ha en förmåga att fatta beslut på ett tryggt och säkert sätt. Du har en förmåga att ge och ta kritik/feedback och förstår vikten av att arbeta med teamet för att skapa en välfungerande och välmående arbetsplats.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A973020

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.