jobb just nu!

Mätningstekniker/ingenjör till tekniska förvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Ljungby kommun är vi öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Hos oss hittar du Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans! Vill du vara med?

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb


Arbetsuppgifter

Tekniska förvaltningen söker en mätningstekniker/ingenjör till exploateringsavdelningen. Förvaltningen är indelad i gatu-, park-, planerings-, VA-renhållnings-, kost-, fastighets- och exploateringsavdelningen samt räddningstjänsten och har cirka 250 medarbetare.


Avdelningen ansvarar utöver exploateringsärenden, för kommunens plangenomförande, framställning och underhåll av kommunens stomnät, primärkartan och nybyggnadskartor, GIS, samt handlägger namn- och adressärenden.


Som mätningstekniker/ingenjör ingår du i exploateringsavdelningens mätgrupp och jobbar med á-jourhållning av primärkarta, detaljmätning i samband med framställning av grundkartor och nybyggnadskartor, utsättning och inmätning av byggnader, anläggningar och gränser. Arbetet sker huvudsakligen i fält men kräver också bearbetning av mätdata, underlag och ritningar. Du kommer också att arkivera och lagra mätdata i databaser samt leverera mätdata till interna och externa kunder.

Ljungby är en s.k. KFF kommun vilket innebär att man på uppdrag av Lantmäteriet medverkar i förrättningsförberedelser vid fastighetsbildning inom detaljplanelagda områden.

Vi arbetar i Geosecma för ArcGis samt Topocad i Citrix miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som mätnings- eller lantmäteritekniker/ingenjör. Kunskap och erfarenhet av användning av både GPS-mätning och mätning med totalstation är en förutsättning för tjänsten. Vi använder oss av Trimbles mätutrustning.

Det är meriterande om du har dokumenterade kunskaper enligt Lantmäteriets rekommendationer för bedömning av grundläggande mätningsteknisk färdighet enligt nya HMK. Vi ser också gärna att du har jobbat med fastighetsutredningar.

Du arbetar självständigt eller tillsammans med kollega beroende på uppdrag.
Stor vikt läggs på självständighet, noggrannhet, flexibilitet och servicekänsla.

B-körkort fordras.

Anställningens omfattning

Rekrytering sker löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas, ange därför gärna löneanspråk.

Ansökan

Referensnummer:   A793297

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.