Museipedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vi söker nu en Museipedagog till Sundsvalls museum som är en enhet inom avdelningen Kultur och museer. I verksamhetens uppdrag ingår att:
• erbjuda samtidsrelevanta utställningar inom konst och historia
• erbjuda skapande och kunskapsförmedlande aktiviteter för skolor och allmänhet med utgångspunkt i utställningar, samlingar och kulturarv
• tillgängliggöra och förvalta samlingar
• säkerställa kompetens inom kulturmiljö och konst vid samhällsplanering och genomförande av konstnärliga gestaltningsprojekt

Arbetsuppgifter

I rollen som Museipedagog kommer du att:
• planera och genomföra museipedagogiska aktiviteter på Sundsvalls museum med utgångspunkt i Sundsvalls museums samlingar och utställningar
• planera och genomföra uppsökande museipedagogiska aktiviteter i skolan med utgångspunkt i Sundsvalls museums samlingar och utställningar
• tillsammans med kollegor delta i planering och genomföranden av Sundsvalls museums utställningar
• delta i avdelningens strategiska arbete med att utveckla och samordna den museipedagogiska/kunskapsförmedlande verksamheten

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• en högskoleutbildning inom museologi, kulturarv eller en liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete och eller arbete inom musei- och kulturarvsarbete
• talar svenska obehindrat

Vi ser det som meriterande om du har andra språkkunskaper, arbetat på museum och har erfarenhet av att genomföra publika aktiviteter.

För att trivas i rollen är du som person självgående, strukturerad och trygg i dig själv, har lätt att samarbeta och förstår vikten av ett gott värdskap.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig förmånligt friskvårdsavtal, friskvårdstimme och semesterväxling där semesterdagstillägg omvandlas till fler semesterdagar.

Flytta till Sundsvall - Information via länkarna nedan gällande frågor kring ex. boende, medflyttare, skola- och barnomsorg.
https://valkommen-hit.se/sv/Sundsvall/start

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-01-15

Tidsbegränsad till: 2024-12-31

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C164941

Gör ansökan

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.