jobb just nu!

Avdelningen Internationalisering och strukturomvandling söker analytiker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till att förbättra svensk tillväxtpolitik?

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, är en myndighet som utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik. Som analytiker hos bidrar du till att ge regeringen och andra aktörer inom tillväxtpolitiken kvalificerade kunskapsunderlag och rekommendationer för att effektivisera och utveckla statens arbete för hållbar tillväxt och näringslivsutveckling.

I vårt arbete fokuserar vi särskilt på hur staten kan främja Sveriges innovationsförmåga, på investeringar som stärker innovationsförmågan och på landets förmåga till strukturomvandling.

Sakkunniga medarbetare, unika databaser och utvecklade samarbeten på nationell och internationell nivå är viktiga tillgångar i vårt arbete. Genom en bred dialog blir vårt arbete relevant och förankras hos de som berörs.

Vi är cirka 40 anställda och finns i Östersund (huvudkontor) och Stockholm.

Så här tycker våra medarbetare om att jobba hos oss:

"På Tillväxtanalys har man intressanta uppgifter, kreativa kollegor och en stimulerande miljö!"

"En arbetsplats där man hela tiden utvecklas."

Vi erbjuder förmånliga anställningsvillkor, friskvård och flexibla arbetstider.

Arbetsuppgifter

Vi söker analytiker till avdelningen för Internationalisering och strukturomvandling i Östersund och Stockholm.

Avdelningen gör analyser och utvärderingar för att förstå statens roll och insatser för att främja en strukturomvandling som leder till ökad tillväxt. Ansvarsområdet omfattar främst frågor som rör internationalisering, digitalisering och företags- och sysselsättningsdynamik. Avdelningen ansvarar också för arbetet med myndighetens officiella statistik och för
myndighetens mikrodatabas över individ- och företagsuppgifter. Dessutom har avdelningen ett särskilt ansvar för att jämställdhetsperspektivet integreras i Tillväxtanalys arbete som helhet.

Din uppgift är att utveckla, leda och delta i analys- och utvärderingsprojekt inom avdelningens ansvarsområden. Det innebär bl.a. att arbeta med mikrodata och kvantitativa analyser. Tillsammans med avdelningschefen, analytikerkollegor och relevanta aktörer nationellt och internationellt utvecklar du intressanta samarbetsprojekt. Du för dialog med Regeringskansliet och andra aktörer med beröringspunkter till avdelningens ansvarsområden. Arbetet innebär resor både inom och utom landet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen, gärna med forskarutbildning, med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom nationalekonomi, företagsekonomi eller statsvetenskap.
• Minst tre års erfarenhet av analys- eller utredningsarbete.
• God förmåga att samarbeta och arbeta i team.
• God förmåga att pedagogiskt presentera forsknings- och analysresultat, i tal och skrift, på svenska och engelska.

Vi ser gärna även att en av de vi söker har
• God förmåga att tillämpa kvantitativa analys- och utvärderingsmetoder, inklusive erfarenhet av att jobba med stora datamaterial och statistiska analysverktyg som t.ex. STATA, respektive
• Kunskap om och/eller erfarenhet av jämställdhetsintegrering.
• Erfarenhet av projektledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

En anställning är tillsvidare, med provanställning.
En-två anställningar är tidsbegränsade med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   2018/120

Gör ansökan

Lön

Lön efter kompetens och tidigare erfarenhet.

Övrigt

För att ta tillvara på de kvaliteter som det tillför verksamheten, strävar vi efter en jämn könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

Vi tolererar inte diskriminering, trakasserier eller annan kränkande särbehandling på arbetsplatsen.

För att skapa bra förutsättningar för en objektiv och kvalitetssäkrad urvalsprocess ser vi helst att du söker jobbet genom länken i denna annons. Dina uppgifter i ansökan är inte synbara för någon annan än den arbetsgivare som ansökan är riktad till, om du inte själv väljer att visa den. Efter att du har gjort en ansökan i Offentliga Jobb kan du logga in till din ansökan och uppdatera CV eller ändra i det personliga brevet och söka andra jobb inom Tillväxtanalys eller hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb.

Vi har gjort mediaval i denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.