Elevassistent till Hushagens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Älvhagens förskoleområde finns förskolorna Hushagen, Bryggargården och Medväga. Förskolorna består totalt av 10 avdelningar med olika åldersindelning och barnantal. Vi söker nu elevassistent till barn på Hushagens äldrebarnsavdelning.

Med tillgång till en rik närmiljö med Tunabygdens gammelgård, nära till Dalälven och flertalet lekplatser, kan barn och vuxna utforska omvärlden. Förskolans lokaler som bland annat har två stora ateljéer, ger utrymme för skapande och kreativitet varje dag. Hushagen arbetar mot en utökad estetisk verksamhet och de pedagogiska lärandemiljöerna och aktiviteterna ger alltmer utrymme för drama, berättande, rollek, fantasi och skapande.

På Hushagen likt de andra förskolorna inom Älvhagen, arbetar medarbetarna under detta läsår gemensamt med temat ”Språk och kommunikation”. Det tematiska arbetssättet syftar till att skapa en röd tråd i undervisning och utbildning. På Hushagen möter barnen språk på olika sätt, genom drama, högläsning, praxisalfabetet (fonologi), lek, måltider och mycket annat.

På Älvhagens förskolor ska alla känna sig välkomna och respekterade. Alla som arbetar har därför ett ansvar till att bidra med ett professionellt, öppet, lösningsinriktat, närvarande och empatiskt bemötande. Det är vi vuxna som visar vägen och ska fungera som förebilder för barnen.

Alla arbetslag har tillgång till pedagogisk utvecklare. Den pedagogiska utvecklarens uppdrag är att finnas ute på avdelningarna för att stötta, handleda och inspirera kring det pedagogiska arbetet, lärmiljöer och det systematiska kvalitetsarbetet. På Bryggargårdens förskola erbjuds du:
• Reflektionstid i arbetslag och enskilt
• Pedagogisk måltid
• Friskvårdsbidrag

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Barnet du ansvarar för är 4 år och har diagnostiserad autism. Barnet är i behov av dagligt stöd under sin vistelsetid på förskolan. Bild-stöd, pecs och TAKK används som metoder för kommunikation. I rollen som elevassistent ingår också samarbete med vårdnadshavare/hemmet, men även med kommunens habilitering i arbetet med IBT.

Din arbetstid/ ditt schema styrs av barnets vistelsetider på förskolan. Om behov kvarstår finns möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Du behöver vara utbildad barnskötare och bör ha tidigare erfarenheter som elevassistent till barn med liknande diagnos. Det är också meriterande om du har annan utbildning gällande barn i behov av särskilt stöd. Du bör ha erfarenhet av eller utbildning i, TAKK samt bild-stöd eller pecs då dessa är barnets huvudsakliga kommunikationsverktyg. Det är meriterande om du har kunskaper kring arbete med IBT och samarbete med habiliteringen.

Vi söker dig som är lugn, stabil, positiv och engagerad. Barnet behöver en person som skapar trygghet och kontinuitet genom att vara lyhörd och uppmärksam på barnets behov och uttryck. Det behövs en person som vill arbeta för att utveckla barnets förmågor utifrån hens individuella förutsättningar och hjälpa barnet att lyckas. Kontakten och samarbetet med hemmet är avgörande för barnets utveckling och lärande och därför behöver du vara kommunikativ och positiv.

På grund av barnets specifika behov bör du ha goda kunskaper i svenska och det är även meriterande om du talar Tigrinja. Språket är en viktig del i barnets utveckling och lärande samt för dokumentationen kring barnet. Det är också viktigt för kontakt med hemmet och andra externa samarbeten.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-10-25

Tidsbegränsad till: 2022-06-26

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Förlängt ansökningdatum.

Ansökan

Referensnummer:   A1056612

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.