Socialsekreterare, barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hur är läget? Lockas du av en verklighet som utmanar och att finnas där för de som behöver det mest?

Vårt uppdrag är att träffa barn och familjer som är i behov utav hjälp och stöd.
På Lotsen, barn & unga förstärker vi nu med ytterligare två socialsekreterare för tillsvidaretjänster som vill arbeta i insatsgruppen.

Tillsammans har vi roligt på jobbet! Med en god sammanhållning och kompetensutveckling lägger vi grunden för ett gott arbete - Vi gör skillnad för barnen!

Vi söker socionomer med koll på läget!

Arbetsuppgifter

På enheten finns en utredningsgrupp och en insatsgrupp som handlägger ärenden enligt SOL och LVU. I varje arbetsgrupp finns idag sex socialsekreterare. Utöver dessa finns även en mottagningsgrupp, familjehemsgrupp och en familjerättsgrupp. Kopplade till arbetsgrupperna finns förste socialsekreterare.

Grupperna präglas av stort engagemang, humor och professionalitet. Tillsammans driver vi ett arbete som gör skillnad för de barn, ungdomar och familjer vi möter. Du kommer till en arbetsplats med öppenhet inför dina idéer!

Som socialsekreterare i insatsgruppen arbetar du med:
• Att följa upp de insatser som blivit beviljade för barn och unga samt deras familjer.
• Samarbete med skola, polis, BUP samt andra aktörer runt barnet.
• Skräddarsy lösningar för familjer.

Vi lägger stor vikt vid samarbete med föräldrar och nätverk.

Vi har förstärkt vår öppenvård för att ännu bättre kunna hitta hemmaplanslösningar och har även utökat vårt förebyggande arbete.

Hos barn- och ungdomsenheten i Mariestads kommun jobbar vi aktivt för ett nära samarbete med närliggande verksamheter. Exempelvis delar vi arbetslokaler med medarbetare inom barn- och elevhälsan samt familjebehandling.

Kvalifikationer

Till tjänsterna söker vi dig som:

• Är utbildad socionom
• Innehar B-körkort

Vi ser att du som söker är flexibel och kreativ för att kunna anpassa dig efter möten, situationer och oförutsägbara dagar. Eftersom att arbetet innebär ett samspel med många aktörer ser vi även att du har en god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. För att kunna göra en rättssäker handläggning är det även viktigt att du är ansvarstagande med en god förmåga att strukturera ditt arbete.

Trivs du med långvariga relationer, uppföljningsarbete och dokumentation kan socialsekreterare i insatsgruppen vara rätt plats för dig.

Tidigare arbetslivserfarenhet från socialtjänst och myndighetshandläggning barn och unga är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer kan ske löpande så dröj inte med att skicka in din ansökan.

Hos oss på Lotsen får du ett eget kontor och en trevlig arbetsplats där vi i arbetsgruppen har gemensam fredagsfrukost och ofta samordnar lunchträning. Vi har måndagsmöten där vi går igenom veckan samt har avsatt tid för dokumentation på onsdagar. Du kommer att få handledning och stöttning internt från kollegor och förste socialsekreterare. Vi träffas också gemensamt en gång i månaden för extern handledning på Residenset i Mariestad. Som anställd inom socialtjänsten har du både flextid och möjlighet till semesterväxling.

Varmt välkommen att bli en del av oss!

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C192291

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Mariestad är framtidskommunen med tydlig riktning, vi ska växa! Här finns jobb, grön omställning, god kommunal service och framtidstro. Detta genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi står i startgroparna för en mycket spännande resa med planerade storsatsningar inom flera områden. Etableringarna kommer att innebära stora möjligheter för platsen och organisationen att växa och utvecklas.

Vill du vara med och skapa drömlägen tillsammans? Bli en del av vårt lag när vi formar framtidens Mariestad!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar digitalt. Ansökningar som inkommer via e-post eller pappersformat kommer inte att hanteras.
Under rekryteringsprocessen kommer referenser att tas och vid ett anställningserbjudande ber vi dig att visa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Undrar du vad som finns att göra och se när du inte jobbar hos oss? Gå in på www.livetiskaraborg.se och upptäck alla Skaraborgs möjligheter!