jobb just nu!

Skolchef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.


På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Barnen är vår framtid! Vi söker nu en trygg och samhällsengagerad chef till barn- och utbildningsavdelningen då vår skolchef gått vidare till annat uppdrag.

Arbetsuppgifter

Verksamheten du ska leda omfattar cirka 110 medarbetare och cirka 500 barn och elever och du ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal. Du blir föredragande och högsta tjänsteperson gentemot Barn- och utbildningsnämnden. Till ditt stöd har du, förutom stödfunktioner inom personal, ekonomi och IT, även tre rektorer och en kvalitetsutvecklare.

Du har lång erfarenhet som ledare och är trygg i din roll. Att samarbeta och verka genom andra är något du trivs med och är van vid. Det är många utvecklingsfrågor att hantera och där är du drivande för att ta avdelningen mot sina mål. Du är bra på att hantera människor, att lyssna och du har ett coachande ledarskap.

Det är viktigt att du har en kunskap för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Det finns ett genuint samhällsengagemang hos dig där du brinner för skol- och utbildningsfrågor. Du har förmågan att skapa delaktighet genom dialog.

Som person är du trygg och social. Rollens blandning mellan långsiktigt strategiskt arbete och operativ närhet är något du får energi av och du har förmågan att fatta genomtänkta och ansvarsfulla beslut. Självinsikt och mod tror vi är andra kännetecken för dig.

Jokkmokks kommun består av en förvaltning med fem avdelningar och tillsammans med övriga avdelningschefer ingår du i kommunens ledningsgrupp. Ledningsgruppen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och här får du insikt och information om kommunens olika avdelningar. Arbetssättet har gett goda resultat genom åren och det skiljer sig något från det traditionella sättet att arbeta i kommuner.

I din roll samverkar du med andra avdelningar inom kommunen, politiker, myndigheter och medborgare för att ge barn och unga i kommunen en bra skolgång. Du är ansvarig för att leda och utveckla arbetet inom barn- och utbildningsavdelningen. Ansvarsområdet sträcker sig från förskola till årskurs 9.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen och erfarenhet av arbete inom förskola/skola.

Anställningens omfattning

Vi tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden. Tillträde 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   26/2020

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.