Objektledare IT/Projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Vi som arbetar inom Informationsteknik har till uppgift att utveckla, förvalta och tillhandahålla IT-tjänster för Region Kronoberg. Vi är i dag cirka 125 medarbetare som tillsammans skapar en verksamhet med hög kompetens och stort engagemang. Vårt arbete är verksamhetsdrivet där våra kärnverksamheters behov styr. Verksamhet leder och IT stödjer är våra ledord där vi strävar efter hög servicenivå och närvaro för våra användare. Vi sitter i gemensamma lokaler på Sigfridsområdet.

Som objektledare IT/projektledare IT tillhör du avdelningen IT projekt och kvalitet. På avdelningen är vi 13 medarbetare som tillhandahåller bland annat objektledare IT för kärn- och stödobjekten, samt objektledare verksamhet för objekten digital arbetsplats samt leverans & tjänstestöd. Uppdraget att projektleda transformerande initiativ samt att säkerställa att relevanta processer och modeller finns som stöd för styrning, leverans och uppföljning av IT-tjänster ingår också i avdelningens uppdrag.

Informationsteknik Region Kronoberg - Ett meningsfullt uppdrag

Arbetsuppgifter

Inom Region Kronoberg är den digitala utvecklingen i fokus och som objektledare IT har du en nyckelroll i digitaliseringsarbetet, då du leder det tekniknära arbetet inom ett eller flera verksamhetsobjekt.

Du arbetar systematiskt och långsiktigt med att säkerställa verksamhetens behov av lämpligt tekniskt stöd och du kommer att vara involverad i hela livscykeln, från behovsinventering till avveckling. Rollen ställer höga krav på samarbetsförmåga, då leveransmodellen bygger på samverkan mellan de som arbetar verksamhets- respektive tekniknära. I praktiken innebär detta att arbetet kommer att ske i tätt samarbete med objektledaren från verksamheten. Tillsammans planerar, leder och följer ni upp genomförandet av objektplanernas mål.

Då lösningar och tjänster för verksamhetens behov ofta spänner över flera objekt, är samarbete mellan olika verksamhetsobjekt mycket vanligt och en nyckelfaktor för ett lyckat resultat.

Region Kronoberg står inför många spännande utmaningar inom IT-området, med flera större utvecklingsinitiativ och uppdrag inom den närmaste tiden. Du kommer få möjligheter att leda uppdrag med en stor spännvidd i allt från djup teknik, till att förbättra våra invånares kontakter med Region Kronoberg i form av bland annat olika e-tjänster.

Du kommer vara delaktig i vidareutvecklingen av modellen styr och samverkan, som bygger på PM3.

Tack vare ditt IT-intresse och intresset av att leda andra tror vi att du på olika sätt kan bidra till ett livskraftigt Kronoberg. Vi ser fram emot att ta del av din kunskap och dina erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som gillar lagsport och som anser att en av dina viktigaste uppgifter är att hålla ihop laget.

Du har erfarenhet av att arbeta som projektledare och/eller förvaltningsledare inom IT samt har relevant universitets- eller högskoleutbildning.

Erfarenhet av olika projektmodeller utgår vi från att du har. Regionen använder Projektil. Du känner även till ITIL, PM3 samt har erfarenhet av förbättringsarbete. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Det är meriterande med erfarenheter från hälso- och sjukvård.

För att lyckas i rollen ser vi att du är nyfiken, driven, initiativtagande, strukturerad och noggrann. Du är flexibel och lyhörd inför kundens behov samt har lätt för att samarbeta. Genom att vara tydlig och kommunikativ är du bra på att leda och coacha andra. Du behöver trivas med att arbeta i en föränderlig och komplex organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   RGS 36/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga gärna relevanta utbildningsbetyg/intyg.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.