Vi söker Driftchef till Mittskåne Vatten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Är du intresserad av att leda drift och underhåll av våra anläggningar och ledningsnät och samtidigt skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Då är vi arbetsplatsen för dig.

Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla högkvalitativt dricksvatten till kommuninvånarna i Höör och Hörby kommuner samt att ta hand om dess spill- och dagvatten på ett hållbart sätt. Mittskåne Vatten styrs av en politisk nämnd med förtroendevalda från båda kommunerna men vi är anställda i Höör kommun.

Hos oss arbetar ca 35 medarbetare i någon av våra fyra grupper: Drift, Utredning och strategi, Projekt, Stab/Kundservice.

Driftgruppen ansvarar för drift och underhåll av våra 110 anläggningar och över 100 mil ledningsnät. I tätt samarbete med övriga grupper jobbar vi gemensamt med att genomföra de investeringsprojekt som ligger i vår långsiktiga investeringsplan. De flesta projekten handlar om att säkerställa att vår infrastruktur för dricksvatten, spill- och dagvatten är modern och anpassad för framtidens behov. Utöver dessa projekt finns det ambitiösa exploaterings- och utbyggnadsplaner för denna allmänna VA-försörjningen.

Tjänsten som driftchef handlar om att leda och fortsätta utveckla driftgruppens verksamhet och arbetssätt. Driftgruppens 18 medarbetare bedriver sitt arbete i ett team med teknisk kundservice, vattenmätargrupp, ledningsnät och anläggningar. Till din hjälp har du Driftledare för ledningsnät respektive anläggningar och VA-ingenjörer som leder det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag. Vårt uppdrag är omfattande och du kommer att ha en nyckelroll i vår fortsatta framgång. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat.

I din roll kommer du bland annat att:

• Leda driftorganisationen och tillsammans med medarbetarna förbättra drift och underhållsplanering.
• Ansvara för och driva driftsprojekt.
• Ansvara för gruppens budget och att våra anläggningar drivs i enlighet med våra tillstånd.
• Utveckla och engagera medarbetarna.
• Vara aktiv och delaktig ledningsgruppens arbete.
Vår arbetsplats
Här erbjuds du en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att kontinuerligt utvecklas i din roll. Vår arbetsplats växer och utvecklas ständigt och vi vill att du ska vara med på resan. Du har stora möjligheter att påverka och utforma hur vi ska arbeta tillsammans i fortsättningen.

Hos oss är det viktigt att vi arbetar i TEAM och att alla känner att de gör skillnad varje dag på arbetet. Det som präglar vår verksamhet är Tydlighet, Engagemang, Ansvar och Mod. Vi anordnar bland annat regelbundna frukostträffar, erbjuder friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och en härlig stämning mellan kollegorna. Dessutom tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet från att leda driftorganisationer inom vatten- och avlopp eller liknande. En för tjänsten lämplig utbildning och flera års arbetslivserfarenhet som ledare.

Då tjänsten är bred med många olika typer av arbetsuppgifter är flexibilitet, samarbetsförmåga och initiativtagande viktigt. Du bör även trivas med ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter. Vi ser gärna att du är resultatinriktad, målstyrd och trivs när arbetet går framåt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Villkor
Anställningen omfattar heltid, gärna med tillträde så snart som möjligt.
Tjänsten kan komma att definieras som en säkerhetsklassad befattning enligt säkerhetsklass 3, detta kräver svenskt medborgarskap. Mittskåne Vattens säkerhetsprövning grundar sig på:

• Personlig kännedom om den person som prövningen gäller.
• Uppgifter som framgår av till exempel betyg, intyg och referenser samt
• Uppgifter från registerkontroll och särskild personutredning som kan ingå som en del i prövningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 2023-03-13 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   7/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.