Vi behöver dig som vill göra skillnad för människor på riktigt!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare. Inom hemtjänsten arbetar ca 50 medarbetare.

Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Arbetet i hemtjänsten är roligt och varierande. Vi arbetar i brukarnas hem och gör skillnad i människors vardag på riktigt!
Nu behöver vi dig som vill arbeta återkommande i verksamheten, arbetet innebär att arbeta dag, kväll och helg. Hemtjänstens arbetsområde är i Fjugestas tätort och ute i landsbygden. Det dagliga arbetet planeras digitalt och insatserna hos brukarna registreras med mobiltelefon. Hemma hos de flesta brukarna finns digitala lås som öppnas med mobiltelefonen. Vi kör elbilar och dieselbilar i tjänsten. Vi har elcyklar som används vid besök i tätorten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
• Ge omvårdnad, stöd och service till brukarna utifrån deras individuella behov.
• Besvara och åtgärda trygghetslarm
• Delegerade och instruerade arbetsuppgifter från arbetsterapeut och sjuksköterska
• Dokumentation

För att kunna utföra arbetsuppgifterna i hemtjänsten behöver du:
• Ta emot delegering för att ge läkemedel. Innan du kan få en delegering får du först genomgå en webbutbildning med kunskapstest för att bedömas av ansvarig sjuksköterska om dina kunskaper är tillräckliga.
• Genomgå en utbildning i förflyttningskunskap för att kunna genomföra säkra förflyttningar av brukarna.
• Göra en webbutbildning i dokumentationssystemet.
• Introduceras i arbetet av personal i hemtjänsten, minst 3 arbetspass.

Självklart genomförs utbildningarna på betald arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har fyllt 18 år
• kan tala svenska och skriva på svenska
• har körkort för personbil och körvana samt att det inte finns några hinder för dig att köra bil
• kan cykla
Det är meriterande om du har omvårdnadsutbildning och /eller erfarenhet av arbete i hemtjänst eller annan vård samt om du har erfarenhet av arbete med människor i olika åldersgrupper.

Den här rollen kräver att du har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du är lyhörd och har respekt för att vi arbetar i andra människors hem. Du behöver också ha en god förmåga att planera ditt arbete och att samarbeta med andra. Du tar egna initiativ och ser vad som behöver göras.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1156274

Gör ansökan

Anställning

Arbete vid behov, dag, kväll samt helg.

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, vänta därför inte med din ansökan!
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.