Biträdande rektor Kvarnsvedens och Amsbergs skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker just nu en biträdande rektor till Kvarnsvedens och Amsbergs skola. Vi söker dig som vill arbeta i team och tillsammans med rektor och lärare arbeta för att ge barnen på respektive skola de bästa förutsättningarna för lärande.
Kvarnsvedens skola är en F-6 skola med ca 490 elever som har nära till skogen och en stor idrottsplats. Vi är en partnerskola till lärarutbildningen på högskolan Dalarna. Vi erbjuder våra elever rastaktiviteter två dagar i veckan som leds av pedagoger. Amsbergs skola är en F-3-skola vackert belägen i närhet till naturen och har ca 70 elever. Skolornas verksamhet är organiserade utifrån årskurs i arbetslag med hög grad av självbestämmande och ansvar. Vi arbetar målmedvetet för hög kvalitet, arbetsglädje och med eleven i centrum. Vår personalgrupp kännetecknas av bra samarbeten och accepterande klimat.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor ansvara för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten och skolornas och fritidshemmens systematiska kvalitetsarbete.
Tillsammans med rektor har du personal-, elev- och verksamhetsansvar för Kvarnsvedens skola och Amsbergs skola. I personalansvaret ingår även arbete med rekrytering, medarbetarsamtal, rehabilitering och coachning av medarbetare.

Som biträdande rektor kommer du att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete tillsammans med rektor. Du förväntas även att arbeta med skolans utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare och vara lyhörd för idéer och förslag. Vidare är det av stor vikt att kunna leda möten och ha svåra samtal, i denna roll behöver man ha en förmåga att se vad som behöver göras samt prioritera efter det.

Kvalifikationer

Du innehar en högskoleutbildning kopplat mot pedagogik och du har haft ett arbete med pedagogisk inriktning inom skola eller förskola. Du innehar kunskap om aktuella läroplaner och vi ser det som meriterande om du har jobbat inom grundskolan. Har du rektorsutbildning och erfarenhet från specifikt F-6 skola ser vi detta som meriterande. Vi ser också att det är meriterande om du har kunskaper kring npf och grundsärskolan samt ledarerfarenhet.

Du har mycket bra kunskaper i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Du som söker ser det som en självklarhet att vara flexibel i det som dyker upp under arbetsdagen och ser med lätthet vad som behöver göras samt drivas framåt. Du har en god samarbetsförmåga och kommer att arbeta nära rektorn. Detta nära arbete betyder att du behöver vara öppen och villig att ta del av varandras arbete. I denna tjänst kommer du inneha en ledarroll varpå vi eftersöker en ledare som är tillgänglig och öppen. Du har en förmåga att arbeta i team och det är viktigt för dig att vara lyhörd och insatt i det som händer i verksamheten.


Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas

Ansökan

Referensnummer:   A995212

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.