jobb just nu!

Lärare åk 1-3 Hedskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Hedskolans vision för lärande utgår från tre ben som verksamheten vilar på. Det första stora området handlar om hälsa. Alla våra elever ska känna en lust och glädje inför sitt lärande och de ska trivas, utvecklas och känna sig trygga i sin skolmiljö, som är ett starkt prioriterat arbete. Det handlar även om olika typer av utevistelser i form av rörelse. Det på Hedskolans närbelägna fina fotbollsplan, alltid spårade skidspår, den spolade ishockeyplanen, med allt vad det innebär i form av daglig rörelse. Sen har vi även ett arbete utifrån vår nära tillgång till skog och natur där vi bland annat har den nya ”skolskogen” där vi kommer att påbörja ett arbete för att bland annat kunna bedriva utomhusundervisning i ett flertal ämnen samt ett ytterligare projekt där ett förstärkt arbete runt organiserade rastaktiviteter har påbörjas.

Det andra vida området är teknik, Hedskolan har under en längre tid arbetat för att den digitala utvecklingen i samhället och omvärlden ska avspegla sig i skolan. Hos oss har exempelvis alla elever i åk 4-6 en egen Ipad i skolarbetet som har till syfte att skapa ett ytterligare mervärde i undervisningen med stöd av dessa tekniska hjälpmedel i samtliga ämnen. Elevernas nyfikenhet och lust att lära tillsammans med personalens engagemang och kunskap gör att vi kan nå mycket goda resultat. Målet är att tillsammans, hjälpa varje enskild elev att utforska, utveckla och utforma sitt lärande. Vi har även tillgång till klassuppsättning av datorer och Ipads på åk 1-3 och en ny 3D skrivare. Utveckling av undervisningen inom teknikområdet på Hedskolan innehåller även andra delar som hjälper att skapa framtidens medborgare.

Det tredje området handlar om att ha ett modernt lärande och förhållningssätt som har stöd i forskning och beprövad erfarenhet. Det ska ge varje elev förutsättningar för att utvecklas till sin fulla potential med framtidskompetenser såsom mod & nyfikenhet, empati & samarbete, kreativitet & se möjligheter, självkänsla & ansvarstagande, reflektion & kommunikation. Det som för närvarande är aktuellt, som vi arbetar med att utveckla är det kooperativa lärandet. Genom ett sådant förhållningssätt är vi en skola som är förberedd på den snabba utvecklingen som sker i samhället. På Hedskolan arbetar alla för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för att lyckas, nu och i framtiden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ytterligare en fantastisk lärare till lågstadiet där du kommer att undervisa elever i årskurs 1 på ett spännande sätt. På Hedskolan arbetar vi med ett inkluderat förhållningssätt och med att skapa en bra verksamhet för alla våra elever. Du kommer att ingå ett arbetslag som omfattar 1-3 och med ett mentorskap som ingår i tjänsten. Du spelar en viktig roll när det gäller skolans systematiska kvalitetsarbete och är en del i att utvärdera skolans olika resultat. Alla våra elever ska ha lust och glädje inför sitt lärande och de ska trivas, utvecklas och känna sig trygga i sin skolmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ och har en god samarbetsförmåga. Samt har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i årskurs 1-3. Det är även meriterande om du har goda IT-kunskaper för det fortsatta arbetet med den digitala utvecklingen. Du är självgående och kan ta ansvar för och utföra uppgifter självständigt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Bifoga legitimation med ansökan.

Löpande urval till intervju sker fram till 2019-11-24

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A914387

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb