jobb just nu!

Jurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket är placerat i Karlskrona, med små lokala kontor i Malmö och Stockholm. Idag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Då en av våra medarbetare kommer att vara tjänstledig, söker vi en vikarie.

Som jurist kommer du att vara delaktig i att ta fram vägledning till plan- och bygglagen samt vara med och påverka och forma PBL-lagstiftningen genom regeringsuppdrag, remisser och delningar. Arbetet innebär möjligheter till fördjupning av juridiska frågor inom detaljplanering, lov och byggprocessen. Arbetet bedrivs i huvudsak i projektform och i olika arbetsgrupper med bred medverkan från såväl interna som externa aktörer. Vissa uppgifter, som remisser och delningar genomförs självständigt eller i mindre grupper.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att:

• Arbeta med juridiska frågor inom plan- och bygglagen med fokus på bygglov-, bygg-, och tillsynsprocessen
• Ge råd och vägledning inom plan- och bygglagen
• Föreskriftsarbete
• Delta i arbetet med regeringsuppdrag, projekt och remisser
• Besvara frågor från kommuner, länsstyrelser och byggbranschen
• Kvalitetssäkring

Vi söker efter dig som har ett stort intresse för frågor kring samhällsutveckling och den byggda fysiska miljön. Du har en fallenhet för att resonera, utvärdera och utveckla juridiska frågor på ett pedagogiskt vis. För tjänsten krävs det att du behärskar svenska väl i både tal och skrift. Du har dessutom en god förmåga att växla mellan olika perspektiv samt trivs att ingå i flertalet projekt med såväl interna som externa aktörer. Utöver att du har en god samarbetsförmåga så trivs du även med att arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med jur.kand, juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

Vi ser även att du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig verksamhet, företrädesvis statlig, med frågor kopplade till plan- och bygglagen (med inriktning på bygglov, anmälan och tillsyn).

Det är meriterande om du arbetat på domstol (eller med remisser ifrån domstol och departement). Det är även fördelaktigt om du här deltagit i att ta fram författningsförslag och utredningar inom området. Har du erfarenhet av kommunalt arbete är även detta meriterande.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Tillträde enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   593/2020

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.