jobb just nu!

Vi söker ny chef till kultur- och fritidsavdelningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Kultur- och fritidsavdelningen strävar efter att medborgarna ska kunna ta del av ett levande, kvalitativt och varierat kultur- och fritidsutbud, samt ges förutsättningar att själva ägna sig åt skapande verksamhet.

Kultur- och fritidsavdelningen omfattar ett brett område med folkbibliotek, fritidsgårdar, KomTek, kulturskola, föreningsliv och övrig kultur- och fritidsverksamhet. Biblioteket utgör den största verksamheten inom avdelningen. Under hösten färdigställs renoveringen av biblioteket som har utökats med en utställningslokal. Sammanlagt är vi ca 10 medarbetare. Avdelningen tillhör Kultur- och bildningsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som kultur- och fritidschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp. Du ansvarar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet.
På vår avdelning arbetar vi i team, som även du är en del av. För att kunna möta verksamhetens och medborgarnas behov innefattar tjänsten ledningsansvar samt operativt arbete inom biblioteket. Den senaste medarbetarenkäten visade mycket positiva resultat för avdelningen gällande arbetsmiljö, arbetssituation och hälsa. Det är vi angelägna om att behålla.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha:
• Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Dokumenterad erfarenhet och kunskap om biblioteks-, kultur- och fritidsfrågor
• Körkort med behörighet B är ett krav då verksamheten är spridd inom kommunen

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att ha en arbetsledande funktion
• Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
• En god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
• Goda IT- kunskaper

Du är en person som är kreativ med ett stort kultur- och fritidsintresse. Du stimuleras av utmaningen att bidra till verksamhetens och förvaltningens utveckling samt har en förmåga att se till helheten. Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet, kommunikation och tydlighet samt en god förmåga att samarbeta och entusiasmera både internt och externt.
I din roll som kultur- och fritidschef behöver du ha förmågan att tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor du kommer i kontakt med, samt ta egna initiativ och eget ansvar för att uppnå goda resultat.
Du ser dina medarbetares kompetenser och vilja att utvecklas och är bra på att skapa engagemang och delaktighet. Ditt arbetssätt är strukturerat och långsiktigt samtidigt som du kan anpassa dig efter förändrade omständigheter.


Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A758630 - Kopia

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.