jobb just nu!

Nu söker vi en lokal- och säkerhetssamordnare!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd samt vuxenutbildning. Här finns också samordningen av kommunens operativa flyktingmottagande och vissa integrationsinsatser. Målet med förvaltningens verksamhet är att bidra till att få fler personer till egen försörjning bland annat genom olika arbetsmarknadsinsatser eller studier, ofta i samarbete med andra aktörer. Vi är vägledare på invånarnas förändringsresa.

Som lokal- och säkerhetssamordnare på vår förvaltning ingår du i vårt HR-team. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med säkerhetschef, beredskapssamordnare samt att du kommer företräda förvaltningen på centralnivå i processledningsgruppen säkerhet, PLG säkerhet. Vårt kontor ligger central i Eskilstuna och mycket nära både tåg- och busstation.

Arbetsuppgifter

Är du en strukturerad och systematisk person som tycker om att arbeta självständigt? Van att i samverkan med andra skapa resultat? Trivs att vara den som har helheten men också den med specialistkunskap? Då kan det här vara något för dig!

Som lokal- och säkerhetssamordnare är du ett stöd till förvaltningsledning och chefer inom hela förvaltningen genom ett systematiskt arbete inom följande områden:

- Systematiskt brandskyddsområde (SBA) där du ansvarar för den övergripande samordningen och är ett stöd till enhetscheferna gällande brandskydd.

- Personsäkerhet som bland annat omfattar personlarm, hot och våldsplaner, förebyggande åtgärder av hotsituationer, hantering av hotsituationer och tillbud, sammanställa hot- och våldsincidenter, ha eller inhämta kunskap gällande juridiska aspekter, stödja chefer i samverkan med HR.

- Fysisk/lokal säkerhet vilket omfattar larm, riskbedömningar avseende lokalers utformning, passersystem, stöd och råd i lokalfrågor utifrån lagstiftning vid ombyggnationer. Här ingår också att hitta nya lokaler för våra verksamheter.

- Försäkringar för medarbetare, elever och deltagare samt håller i skaderapportering samt att sammanställa rapporter till ledning.

Du kommer att hålla i det förebyggande och systematiska arbetet inom samtliga områden vilket innebär att du har många kontaktytor både externt och internt inom Eskilstuna kommun. Du är kontaktperson och har kontakt och avstämningsmöten med vaktbolag, försäkringsbolag och hyresvärdar. Internt kommer du ha kontakt med cheferna i förvaltningen, ledningen och den centrala lokalsamordnaren i kommunen.

Det administrativa arbetet omfattar att ta fram och uppdatera dokument som till exempel krisledningsplan, larmlistor och genomför risk- och sårbarhetsanalyser, RSA. Du kommer också att ansvara för larmadministration som till exempel behörigheter och utlämning av personlarm.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom säkerhetsområdet, riskmanagement eller fastighetsförvaltning. Du kan också ha arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Har du minst ett års erfarenhet av att arbeta med risk- och säkerhetsarbete är det en stor fördel. Likaså om du har kunskaper om lagar, bestämmelser och standarder inom byggbranschen.

Det är bra om du har tidigare erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor i en beställarroll samt kunskap om hur tekniska system är uppbyggda och sammankopplade som till exempel larm- passersystem och kameraövervakning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar, risk- och sårbarhetsanalyser samt har kunskap om Lagen om offentlig upphandling, LOU. Du måste därför ha god datorvana i Officepaketet samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

En fördel i rollen är att ha goda kunskaper om samverkande myndigheters säkerhet- och trygghetsorganisationer som till exempel polisen och landstinget. Har du också erfarenhet av att arbeta i stora organisationer är det ett plus.

Du som söker ska ha svenskt medborgarskap och B-körkort eftersom förvaltningens verksamheter ligger i olika delar av Eskilstuna kommun.

Dom personliga egenskaper är viktiga faktorer för att lyckas i rollen. Vi söker dig som är systematisk och välorganiserad med förmåga att planera och upprätta/följa regler och ramar i arbetet. Du är lugn och behärskad som kan bevara självbehärskningen även i pressade situationer. Då du kommer att arbeta självständigt är det viktigt att du är självgående och beslutskraftig samtidigt som rollen innebär att samarbeta och ge stöd åt verksamhetens chefer. Det kräver att du är lyhörd, har viljan att förstå andra. Du behöver vara utåtriktad och ha lätt för att knyta nya kontakter. Eftersom arbetet omfattar många olika delar tror vi att du är en person som har förmåga att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt.

Verkar befattningen intressant? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5044

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.