Affärschef Sandviken Energi

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sandviken Energi är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi cirka 160 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet.
www.sandvikenenergi.se

Arbetsuppgifter

- produktionserfaren ledare som vill utveckla affären

Ett unikt samarbetsprojekt pågår för att koppla samman fjärrvärmenäten Sandviken och Gävle. Vid årskiftet 2023/2024 kommer produktionen ske huvudsakligen i Gävle Energi´s regi genom 100% förnybara energikällor och då även täcka Sandvikens fjärrvärmebehov.

Sandviken Energi söker nu en AO-chef för fjärrvärme (AO-chef Kraft & Värme) som bland annat är med och implementerar övergången av produktionen till Gävle Energi. Därefter blir AO-chefens roll en viktig beställarfunktion mot producenten, samt att driva och utveckla distributionen och marknadsfrågorna.
Fram till övergången driver du tillsammans med Produktionschef drift och produktionen vid kraftvärmeverket i centralorten Sandviken samt vid panncentralerna i Järbo och Storvik. Produktionsavdelningen har även drift och underhållsansvar för elva vattenkraftstationer. Tillsammans med Distributionschefen ansvarar ni för distributionen av fjärrvärmen samt kundutvecklingen mot såväl privata som företagkunder. Sandviken Energi arbetar utifrån strategin Operationell överlägsenhet med kontinuerliga förbättringar enligt en utvecklad modell för resultatorienterad styrning.
AO Kraft Värme innefattar totalt ca 27 medarbetare och omsätter ca 160 miljoner årligen. Du ingår Sandviken Energis ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Kvalifikationer

Vem söker vi?
Vi söker dig som har arbetat framgångsrikt i ledande befattning inom producerande verksamhet. Du har erfarenhet att drift och underhållsfrågor och arbetat strukturerat med att ständigt förbättra verksamheten. Erfarenhet av projektstyrning eller processutveckling är en merit. Du har kunskap och erfarenhet av att leda grupper och människor i förändringsarbete. Du som söker har högskoleutbildning eller liknade arbetslivserfarenhet inom industri/teknik samt gärna utbildning inom ledarskap. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning.
Du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och ett coachande och kommunikativ ledarstil. Du tar initiativ och har lätt för att samarbeta och vill utveckla verksamhet och medarbetare. Du lockas av en ledarroll där du vill skapa en hållbar förändring samt att få inspirera och skapa resultat genom engagemang och hög delaktighet.

Säkerhetsklassad tjänst
Tjänsten är säkerhetsklassad och du ska vara svensk medborgare och säkerhetsprövning kommer att ske.

Välkommen att utveckla klimatsmartare verksamhet!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   Balkefors & Ponsiluoma Affärsc

Gör ansökan

Övrigt

Vi vill att du ska trivas hos oss och erbjuder därför olika förmåner och förespråkar en god hälsa bland annat genom en del hälsofrämjande aktiviteter. Vi satsar också mycket på vår arbetsmiljö med fokus på säkerhet.

Hos oss förutsätter vi en öppen kommunikation där alla delar med sig av sina åsikter och erfarenheter. Då vi ständigt förbättrar och förändrar våra arbetssätt finns det stora möjligheter att påverka ditt arbete. Vår grundsyn är att vi tillsammans gör varandra bättre.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare
Sandviken Energi gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplatser för en pågående rekrytering och ber er därför kontakta inte oss med sådana erbjudanden.