Boendestödjare Aspen gruppbostad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Välkommen till Aspen gruppbostad. Aspen är en gruppbostad som ligger i ett villaområde i Vadstena. Här har vi stor trädgård där alla lägenheter har egen uteplats samt två gemensamma uteplatser på fram och baksida. Aspen har stora gemensamhetsytor och sex rymliga lägenheter för våra boende. Personalgruppen består av åtta personal som alla jobbar heltid. Aspen ligger nära till både simhall, centrum och närhet till Vättern där man kan ta ett dopp eller en fin promenad längst vattnet.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.vadstena.se

Arbetsuppgifter

Att arbeta med stöd- och serviceinsatser till personer med funktionsnedsättningar är ett brett, varierande, inspirerande och utmanande arbete där insatserna ska utföras med respekt för brukarens behov, önskemål, integritet, delaktighet, självbestämmande och olikheter. Uppdraget som boendestödjare är av pedagogiskt, metodiskt, motiverande och stödjande karaktär.

Du kommer utgå från varje brukares behov, intressen, förmågor och individuella genomförandeplaner och personliga mål. Du kommer att i samråd med den enskilde brukaren planera och utforma stödet som ska leda till en ökad självständighet, inflytande och delaktighet. Stödet och servicen ska ske på individuell basis och vara anpassad för varje person, för att denna ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor.

I uppdraget som stödassistent på gruppbostaden ska du bidra med din pedagogiska kompetens i det dagliga arbetet och vara en part i enhetens utvecklings- och förändringsarbete tillsammans med de boende, personalgruppen och chef. Du kommer även ingå i nära samverkan och samarbete med brukarens nätverk och andra samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning i vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet, hälso- och sjukvård eller annan utbildning som bedöms likvärdig för uppdraget som boendestödjare. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket och är kunnig inom både LSS och SOL. Du får gärna ha kunskap om kommunikationsstöd, andra pedagogiska och tekniska hjälpmedel. Du behöver kunna behärska och dokumentera i vårt journalsystem.

Vi söker dig som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Påverkar såväl diskussionernas inriktning som personernas motivation. Känner stolthet över sitt arbete. Som person har du förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
Du är är noggrann och välmedveten om mål och kvalitetsstandard. Du arbetar bra med andra människor och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

I arbetet ingår dokumentation vilket innebär att du måste kunna uttrycka dig väl i svenska i såväl i tal som i skrift.

B-körkort är ett krav. (Ej bara automat)

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-05-01

Ansökan

Referensnummer:   1/2023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll, helg och sovande jour

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.