Sommarvikarier inom vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ljungby kommuns värdegrund är ”vi är öppna, vi är framåt och vi vill”. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet.
Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun.
Maila inflyttarservice@ljungby.se om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun.

Ljungby kommun har ett rikt näringsliv där tillverkningsindustri, logistikföretag och handel börjar få allt större sällskap av företag inom service- och tjänstesektorn. Kommunen växer med vår vision ”I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035” och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med?

Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb
Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker sommarvikarier inom äldreomsorgen till särskilt boende, hemtjänst och nattpatrull.
Vi söker också sommarvikarier inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning till personlig assistans, ledsagning, boendestöd, boenden och psykiatrin.

Arbetsuppgifter för personer med funktionsnedsättning;
Personlig assistans
Att jobba som personlig assistent är att vara någons förlängda arm. Vi assisterar personer med funktionsnedsättning. Det innebär att vi arbetar tätt tillsammans med den person som behöver hjälp med det som funktionsnedsättningen begränsar.

Ledsagning
Ledsagarservice är en personlig service som är anpassad efter individens behov och handlar i huvudsak om att få hjälp med vardagliga aktiviteter som hobbys, besöka vänner, delta i kultur- och fritidsaktiviteter. Sådant som personen inte kan genomföra på egen hand.

Boendestöd
Inom boendestöd arbetar man hemma hos flera personer som behöver stöd i den dagliga livsföringen. Stödet är anpassat efter den enskilda individens behov.

LSS-boende, korttidsboende och psykiatriboende
LSS-boende är en bostad som är särskilt anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsvariationer. Bostaden kan vara exempelvis på ett gruppboende eller i ett servicehus där personen har en egen lägenhet. Arbetet innebär att man som omsorgspersonal ska hjälpa personen att klara så mycket som möjligt själv eller med handledning i vardagen.

Korttidsboende kan fungera som avlastning för bland annat anhöriga, men också som ett miljöombyte för personen som har behov av stöd.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara intresserad av att arbeta med människor och ha ett gott bemötande. Din personliga lämplighet, din förmåga att mötas och kommunicera, skapa trygghet, ta ansvar och engagera dig är viktigt för oss. Du kommer att arbeta på egen hand och i team med arbetskollegor.

Alla är välkomna att söka, oavsett studiebakgrund.

Anställningens omfattning

Vi behöver sommarvikarier under juli-augusti.

Ansökan

Referensnummer:   A994318

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.