Sandviken Energi söker driftingenjör till VA-verksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi befinner oss i ett spännande skede med många viktiga projekt på gång. Nu söker vi dig som vill vara med och driva vår spännande resa till att bli ett föredöme inom VA-branschen! I rollen arbetar du med att säkerställa hög tillgänglighet på våra reningsverk och vattenverk, ansvarar för utveckling av drift och kvalitet i vår verksamhet samt bidrar till utveckling inom styr och regler. Du kommer ingå i en grupp som består av driftledare, driftingenjör och drifttekniker.

Vi värnar om att alla ska ha balans mellan arbete och fritid och som medarbetare hos oss kan du ta del av flera förmåner, så som möjlighet att träna i vårt eget gym, gratis massage sex gånger per år samt friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag.


Arbetsuppgifter

Som driftingenjör ansvarar du för utveckling av drift och kvalitet i våra anläggningar samt har en viktig roll i våra kvalitetsuppföljningar och miljötillstånd. Du arbetar med daglig drift, är projektresurs samt ansvarar för anläggningarnas driftstatus tillsammans med övriga i driften. Du kommer att arbeta med ständiga förbättringar inom processfrågor, uppföljning av provsvar och analyser, utredningar samt grundorsaksanalyser tillsammans med övriga inom arbetsgruppen. Vi är i en utvecklingsfas då vår verksamhet innefattar mer automatisk styrning. Vi har ett pågående projekt vid vårt största vattenverk och vår förhoppning är att det står ett delvis nytt vattenverk på plats inom ett par år. Din roll blir därför viktig hos oss för att löpande kunna förbättra kvalitet och leverans till kund.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga till problemlösning, analytiskt tänkande, uträkningar, framtagande av funktionsbeskrivningar, driftinstruktioner och samarbetsförmåga. I rollen som driftingenjör står du ofta inför utmaningar som har stor inverkan på både säkerhet, ekonomi och miljö i hela samhället. Då utmaningarna och situationerna du kan ställas inför är av stor variation, är din förmåga att hantera olika typer av tekniska och driftmässiga problem viktigt i rollen.

Du kommer att arbeta med såväl kort- som långsiktiga utmaningar och resultatet av ditt dagliga arbete ska leda till ständiga förbättringar inom vår drift och kvalitet. Kontakt med myndigheter och bistå med underlag och data till miljörapporter förekommer.

Även arbete ute i fält förekommer.

Tjänsten är en heltidsanställning inom driften - verksamhetens kärna.

Kvalifikationer

Vi ser att du har drift-, ingenjörsutbildning eller motsvarande, gärna inom VA. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av processarbete. Du behöver kunna leda utredningar och ha förmåga att analysera samband och dra slutsatser. Det är också viktigt att du har förståelse för hur ditt arbete påverkar driften och den dagliga leveransen till våra kunder.

Vi tror att du är kunnig inom mikrobiella och kemiska risker kring dricksvatten och olika partiklar i avloppsvattnet.

Vi har ett högt säkerhetstänk och därför är det mycket värdefullt om du har erfarenhet av arbete där person- och anläggningssäkerhet alltid sätts i första hand.

Då vi dagligen arbetar i digitala verktyg är god datorvana en förutsättning för att lyckas. Du behöver ha förmågan att nyttja systemstöd i ditt arbete i felsökning och optimering av anläggningarnas processer. Kunskap kring ledningsnät samt utförande av mekaniskt och eltekniskt underhåll är meriterande liksom kunskap i 800XA eller annat Scadasystem.

Tidigare arbetslivserfarenhet krävs.

Som person trivs du med att ta ansvar och är trygg med att arbeta självständigt. Du är en god lagspelare som förstår att kommunikation och samspel är avgörande faktorer för vår framgång. Du är nyfiken på ditt uppdrag, har ett eget driv och engagemang i det du gör och du ser lärande och utveckling som självklart. Du ser problemlösning och ett ständigt förbättringsarbete som inspirerande utmaningar och det är självklart för dig att sätta din och andras säkerhet i första hand.
Du trivs med att ha struktur genom systematiska arbetssätt och du vågar ta ansvar vid olika driftsättningar.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Snarast efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   301-24

Gör ansökan

Anställning

1

Övrigt

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Vårt arbete påverkar livet för alla i kommunen - det ställer höga krav på att vi erbjuder trygga, driftsäkra och prisvärda tjänster av hög kvalitet!

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som skapar samhällsnytta för dagens och för kommande generationer. Vi har fokus på säkerhet och hållbar arbetsmiljö - hos oss ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att ta skada. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och vi tror på en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi ser styrkan i våra olikheter och genom en inkluderade kultur lyckas vi allra bäst med vårt uppdrag. Vår värdegrund, som uttrycks i rubrikerna ansvarstagande, engagerade och öppna, lägger grunden för hur vårt arbete bedrivs och hur vi bemöter varandra och våra kunder.