jobb just nu!

Enhetschef för kontrollenheten i Kristianstad

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år. Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Kontrollenheten är en av sex enheter på landsbygdsavdelningen, som är placerad i Kristianstad. På uppdrag av Jordbruksverket utför enheten fältkontroller av EU: s jordbrukarstöd i Skåne och Blekinge. Varje år kontrolleras runt 550 lantbruksföretag. Dessutom arbetar enheten med att upprätta åtagandeplaner för betesmarker. Övriga arbetsuppgifter på enheten är miljömålsarbete för ett rikt odlingslandskap och rådgivningsinsatser för skötsel och bevarande av värdefulla betesmarker. Vid enheten arbetar för närvarande 35 medarbetare, varav 15 är säsongsanställda.

Vi söker nu en enhetschef till kontrollenheten. Uppdraget som enhetschef är liksom Länsstyrelsens övriga chefsförordnanden tidsbegränsat till fem år (med möjlighet till förlängning) inom ramen för en tillsvidareanställning som specialist. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde 1 januari 2019, eller tidigare enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du enhetens arbete och har fullt personal- och budgetansvar. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du enhetens verksamhet och arbetssätt. Du ingår också i landsbygdsavdelningens ledningsgrupp, där du förutom att företräda din enhet har ett ansvar för att se till avdelningens och Länsstyrelsen Skånes bästa.

Som chef hos oss har du tre roller: arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig. Som chef är du arbetsgivarens företrädare och utvecklar och tillämpar arbetsgivarpolitiken. Som ledare agerar du genom ditt personliga ledarskap och leder din arbetsgrupp på ett tydligt sätt och skapar en arbetsmiljö där alla tar ansvar och vill göra sitt bästa. Som verksamhetsansvarig tar du ansvar för arbetsgruppens samlade arbete.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och landsbygdsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig med akademisk examen och chefserfarenhet, som har ett genuint intresse för att arbeta som ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom det agrara området. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och vill arbeta målinriktat.

Som ledare har du förmågan att entusiasmera medarbetarna och skapa delaktighet och ett gott arbetsklimat på din enhet. Du har god självkännedom, är ödmjuk och öppen och vågar visa dig sårbar i ditt ledarskap. Du respekterar andras synsätt, kunskaper och erfarenheter, och ditt ledarskap är tydligt och anpassat till verksamhetens och dina medarbetares behov. Arbetet ställer mycket höga krav på kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, då du kommer att ha många kontakter, både internt och externt.

Anställningens omfattning

Tillträde i januari 2019, eller tidigare enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-17601-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.