Sommarvikarier till grupp/servicebostäder och korttidstillsyn/vistelse LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du ha ett roligt och givande sommarjobb? Nu har du chansen att göra skillnad. Vi finns här för Borlängebon, varje dag, dygnet runt. Detta gör vi med stöd av vår värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Har du ett intresse för att jobba med människor och nyfiken på hur du kan göra en betydande insats för personer med funktionsnedsättning? Då kan du vara rätt person för oss!
Under sommarmånaderna har många av våra medarbetare semester, vilket gör din roll som sommarvikarie viktig. Vår målsättning är att din tid hos oss blir givande och lärorik, därför får du en introduktion som tar hänsyn till dina behov och tidigare erfarenheter för att känna dig trygg i rollen som sommarvikarie.

Som vikarie hos oss får du friskvårdsbidrag per arbetad månad. Varje arbetad månad ger 133 kronor (1/12) och utbetalas efterföljande månad. Friskvårdsbidraget kan nyttjas under pågående anställning.

Vi håller intervjuer löpande och hoppas att du ansöker redan idag!

Arbetsuppgifter

Borlänge kommuns funktionshinderomsorg bedriver flera olika typer av boende för personer som omfattas av LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Korttidsvistelse:
Som omsorgsassistent/stödassistent på korttidsboenden arbetar du med barn, ungdomar och vuxna som kommer på Korttidstillsyn/Korttidsvistelse. Här arbetar du med personer som har varierande funktionshinder bland annat inom autismspektra. Det kan förekomma utmanande beteenden som vi bemöter med ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med individen. I arbetet behöver du ha förmågan att se möjligheter i individens styrkor. Du behöver vara noggrann, ha ett stort tålamod och ha fingertoppskänsla i bemötandet med personerna.

Vad innebär arbetet?
Det är ett rörligt och aktivt jobb där du ska känna dig bekväm med att delta tillsammans med brukarna i deras aktiviteter som kan vara att cykla, spela fotboll, åka till badhuset eller bygga koja i skogen för att i nästa stund sitta och pyssla, laga mat eller baka tillsammans. I arbetet ingår även vardagliga hushållssysslor såsom matlagning, städning, handling. Du hjälper även till med hygien. Arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar och på veckans alla dagar. Du arbetar oftast med kollegor men ensamarbete förekommer.

Grupp- och servicebostäder:
Som omsorgsassistent/stödassistent inom Grupp- och Servicebostäder arbetar du med personer som har fysiska och psykiska funktionshinder och omfattas av LSS.

Vad innebär arbetet?
Du är ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt, finnas med som stöd vid personlig omvårdnad och hjälper till med förflyttning, av- och påklädning, hygien och toalettbesök. Du fungerar som motivations- och aktiveringsstöd, hjälper till att strukturera vardagen och bryta isolering. Du arbetar oftast med kollegor men ensamarbete förekommer. Arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar.

Daglig verksamhet:
Som omsorgsassistent/stödassistent inom Daglig verksamhet arbetar du med personer som har fysiska och psykiska funktionshinder och omfattas av LSS.

Vad innebär arbetet?
Du är ett socialt och pedagogiskt stöd för våra brukare. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt, finnas med som stöd för brukaren på sin dagliga verksamhet. Du arbetar oftast med kollegor men ensamarbete förekommer. Arbetstiden är dagtid, måndag-fredag.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk utbildning, omvårdnadsutbildning gärna med inriktning psykiatri, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du har avklarad svenska på gymnasial nivå då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift.
• Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.
• Du är över 18 år
• Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du lämnar in ett utdrag ur polisens belastningsregister

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med olika funktionshinder, utbildning inom lågaffektivt bemötande och/eller självskydd samt körkort.

Vi söker dig som:
Är intresserad av att möta individen och är en stabil och trygg person. Du är driven och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är inspirerande och ser utmaningar som något positivt och utvecklande.

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länkarna nedan:
• Utdrag för arbete på korttidsvistelse: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/
• Utdrag för arbete på grupp- och servicebostäder: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1264232

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.