Vi söker en konsulent till integrerade missbruks- och beroendemottagningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

I samband med att en kollega går i pension söker teamet nu dig med intresse för att vara med och utveckla primärvårdsenheten inom missbruks-och beroendevården i Kronoberg.
Primärvårdsteamet på mottagningen har som målsättningar att erbjuda vård och behandling till de patienter som saknar samsjuklighet men som har psykisk ohälsa och ett skadligt substansbruk eller beroendesjukdom. Teamet samarbetar redan idag ofta med läkare på länets vårdcentraler, specialistmottagningar och socialtjänsten. I vårt utvecklingsarbete, som en del i omställningen till nära vård, ingår att förbättra samverkan mellan vårdgivare och kommunerna ytterligare. I detta arbete har du nu möjlighet att bli delaktig och driva arbetet framåt. Hos oss kommer du bli en del av en trivsam arbetsgrupp med öppet klimat. Vi värnar om varandra och strävar efter ett gott bemötande inom personalgruppen såväl som gentemot alla våra patienter. Mottagningen består också av en specialistpsykiatrisk mottagning där patienter med samsjuklighet och missbruks och beroendeproblematik behandlas, samt en LARO-mottagning.
Inom mottagningen är vi i psykiatrin samlokaliserade med socialtjänsten och primärvården.
Målsättningen är att kunna erbjuda dessa personer bästa möjliga vård utifrån deras specifika behov oavsett var i länet de bor.

Arbetsuppgifter

Som konsulent kommer du bland annat att kartlägga klientens alkohol- och narkotikakonsumtion samt ge råd, stöd och motiverande samtalsbehandling samt kortare behandlingsinsatser till exempel ÅP och MET. Du kommer även att genomföra övervakade drogtester.
Tjänstgöring i andra delar av länet kan bli aktuellt.
Vi erbjuder dig möjlighet att vara med och bygga upp och forma denna nya mottagning inom missbruk och beroende tillsammans med engagerad och kompetenta kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behandlingspedagog, socialpedagog eller med liknande utbildning med erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa och missbruk. Du är engagerad, noggrann och flexibel och har lätt för att se möjligheter. Du tycker om att vara en del i ett team men kan arbeta självständigt och strukturera ditt arbete. Du är mån om att ha ett gott bemötande i alla situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B- körkort är ett krav.
Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   PSC 57/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.