jobb just nu!

Konstpedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.
Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Konsthallen i Luleå och är en av Sveriges största konsthallar, sedan 2007 inrymd i Kulturens Hus. Konsthallens verksamhet består i att visa upp konst i varierande tekniker och uttryck av yrkesverksamma konstnärer. Framför allt visar vi samtida konst, som tolkar och utforskar tillvaron på ett spännande sätt. Konsthallen har också en viktig pedagogisk verksamhet i ateljén, knutet till utställningsverksamheten med fokus på barn och ungdomar, men även för andra grupper och enskilda. I ateljén erbjuds förskolor och skolor möjligheter att utforska material, tekniker och idéer tillsammans med våra konstpedagoger. Kommunens skolor kan boka visningar och workshops via en e-tjänst. Vi arbetar för ett Luleå för alla, vilket innebär att jämställdhet och mångfaldsfrågor är särskilt prioriterade områden i vår verksamhet. Konsthallen bedriver också programverksamhet i form av föreläsningar, samtal, visningar, workshops, konserter och liknande. Konsthallen ingår i avdelningen Bibliotek och Konst sedan 2018 och vi utvecklar allt eftersom ett spännande samarbete mellan dessa verksamheter. Ett exempel på detta samarbete är att arbeta med digitala verktyg och skapande.

Arbetsuppgifter

- Vi söker en administrativ och kreativ person som vill arbeta med konstpedagogik.
I arbetet ingår:
- Att planera och genomföra pedagogisk verksamhet för alla åldrar i vår ateljé och hålla i visningar av utställningar
- Att tillsammans med bibliotekspersonal ha ett särskilt fokus på att utveckla skapandet i ateljén med fokus på digitala verktyg
- Att uppdatera hemsidan, sociala medier samt övrigt informationsmaterial
- Att ta hand om rapportering av ekonomi knutet till försäljning i konsthallen/ateljén
- Att vara entrévärd och introducera timvikarier och nyanställda i värdskap

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk examen i konstvetenskap, pedagogik med inriktning bild eller motsvarande.
- Du har dokumenterad praktisk och teoretisk erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med konstnärligt skapande riktat till barn och ungdomar.
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig både i tal och skrift.
- Du har förmåga och kunskap att möta branschens utmaningar i ett föränderligt samhälle med ny teknik och olika pedagogiska arbetssätt.
- Du har goda IT-kunskaper och har arbetat med sociala medier.
- God samarbetsförmåga och lyhördhet är egenskaper som vi värdesätter högt. Du är positiv, kommunikativ och utvecklingsinriktad och vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
- Det är meriterande om du har en vana att prata inför grupper.

Vi ser gärna manliga sökande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A875750

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb