jobb just nu!

Miljöinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Vi på miljö- och byggnadsförvaltningen lägger stort fokus på service, bemötande och på att uttrycka oss på ett sätt som är lätt att förstå. Vi välkomnar olikheter och värdesätter nya åsikter och idéer. Förvaltningen är indelad i tre avdelningar: miljöavdelningen, byggavdelningen samt kart- och GIS-avdelningen. På miljöavdelningen arbetar totalt 27 personer uppdelade på fyra arbetsgrupper: miljö och lantbruk, avlopp, hälsoskydd samt livsmedel. I avloppsgruppen ingår fyra personer och vi söker nu en inspektör inom huvudområdet avloppstillsyn.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av tillsyn och handläggning enligt miljöbalken främst inom området avlopp, men även annan miljötillsyn kan bli aktuell. Du kommer att arbeta med enskilda avlopp ute i kommunens landsbygd. Arbetet innebär bland annat att du ska planera och genomföra besök, skriva beslut, handlägga ärenden samt vara rådgivande i val av avloppslösningar.

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i miljörätt och att du är intresserad av miljö- och avloppsfrågor. Erfarenhet av tillsynsarbete är meriterande.

Om du är van att arbeta i något ärendehanteringssystem är det ett plus, vi arbetar digitalt och använder Castor inom avdelningen.

Arbetet är självständigt och du behöver ha god initiativförmåga och en vilja att ta ansvar. Du har dina egna och gruppens mål för ögonen och kan planera och prioritera för att nå dit. Du är konstruktiv och kan göra kloka avvägningar även i komplexa frågor.

Du är också en viktig del av vår arbetsgrupp och vi vill att du är bra på att samarbeta och att du bidrar till vårt positiva arbetsklimat. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna innebär myndighetsutövning med många kontakter med framförallt privatpersoner. Det är därför viktigt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt. Kontakten med människor underlättas av att du är in-lyssnande och har ett gott och trevligt bemötande. Samtidigt måste du vara trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat.

Du behöver ha B-körkort men inte tillgång till egen bil. Vi har tjänstebilar och en el-cykel.Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-01

• eller så snart som möljligt

Ansökan

Referensnummer:   C31003

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.