jobb just nu!

Driftingenjör till arbetsplats i utvecklingsskede

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna fastighet, park och gata, plan och exploatering, måltidsservice, vatten och avlopp, serviceutveckling, ekonomi och administration samt verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

Vatten och avloppsavdelningen har 40 medarbetare. Vi ska leverera tjänster inom VA, som till exempel dricksvatten och omhändertagande av avloppsvatten. Vi ansvarar också för kommunens ledningsnät och avlopps- och vattenverk. Enköpings kommun växer kraftigt och vi står inför stora utmaningar och satsningar inom VA-området.

Arbetsuppgifter

Nu tillsätter vi en ny tjänst som driftingenjör mot ledningsnät där du kommer vara driftchefens högra hand i arbetet rörande drift och underhåll i ledningsnätet. Ditt fokus kommer vara på att planera arbetet på lång och kort sikt. I detta ingår att:

• Planera och utveckla drift och underhåll på ledningsnätet
• Följa upp driftdata och agera på dessa.
• Stödja rörläggarna och ledning med planeringsunderlag vid till exempel nyanläggning och underhåll av ledningsnäten. Detta stöd innefattar även exempelvis tillståndsansökningar, underlag vid upphandlingar och sköta kontakt med kunder i försäkringsärenden

Dina närmsta kollegor kommer vara driftchefen och arbetsledaren för rörläggarna och du ingår i en grupp på nio kompetenta personer som trivs tillsammans. Enköpings kommun har inom VA-området en platt organisation och arbetar för att ledningsnäten inom kommunen ska vara hållbara för framtiden. Hos oss får du tid till att göra ett bra jobb med en god kvalitet. Organisationen satsar på grupputveckling och vidareutveckling av våra medarbetare.

Kvalifikationer

För att trivas i denna tjänst är det viktigt att du trivs med att vara stöd till såväl ledningen på enheten/avdelningen som medarbetarna som arbetar med driften av ledningsnätet. Du kommer vara en viktig del av verksamhetsutvecklingen för driftenheten. Du trivs i en roll där du får möjlighet att förändra och förbättra planering, arbetssätt och rutiner.

För den här tjänsten är det nödvändigt med:

• Eftergymnasial utbildning inom relevant område (till exempel inom anläggning, VA, miljö eller GIS) eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.
• Körkort för personbil (B)
• Goda kunskaper i svenska (flytande i tal och skrift).

Det är meriterande för tjänsten om du:
• Har erfarenhet av anläggning eller arbete i VA-branschen
• Har erfarenhet av GIS
• Tidigare arbetat med verksamhetsutveckling
• Tidigare arbetat inom kommunal verksamhet eller på kommunala uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen ger dig utrymme att driva dina egna idéer inom ditt område. Du brinner för samhällsfrågor och hållbara lösningar.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och vår rekryteringsprocess innehåller därför en säkerhetsprövning.

Ansökan

Referensnummer:   C30102

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.