jobb just nu!

Verksarkivarie

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall. Aktuell tjänst kommer att vara placerad vid antingen huvudkontoret i Sundsvall eller CSN:s kontor i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Rättsavdelningen utgör ett kvalificerat stöd till hela myndigheten och arbetar inom fyra arbetsområden.
- Vi ansvarar för de regler som styr myndighetens verksamhet bl.a. genom framtagande av föreskrifter och allmänna råd, genom att yttra oss över författningsförslag och genom framtagande av förslag till lag- och förordningsändringar.
- Vi verkar för en korrekt rättstillämpning. Bl.a. ansvarar vi för interna rättsliga riktlinjer och processföring i överrätt. Vi ger även rättsligt stöd till hela myndigheten och utbildar i rättsliga frågor.
- Vi analyserar och följer upp myndighetens rättstillämpning.
- Vi handlägger vissa typer av ärenden, bl.a. tillsynsärenden, skadeståndsärenden och ärenden inom dataskydds- och personuppgiftsområdet.

Till rättsavdelningen söker vi nu en verksarkivarie. Som verksarkivarie kommer du att ha ett styrande och övergripande ansvar i myndighetens arbete med frågor gällande diarieföring, arkivering, gallring och dokumenthantering. I arbetet ingår bl.a. att ta fram riktlinjer och andra styrande dokument inom dessa områden och säkerställa att dessa hålls uppdaterade och i överensstämmelse med gällande regelverk. Medverkan med arkivariekompetens i olika projekt ingår även i arbetsuppgifterna. I rollen ingår också att genomföra gallringsutredningar, delta i handläggningen av lokala gallringsbeslut, leverera arkiv till Riksarkivet och vara CSN:s kontaktperson i frågor från Riksarkivet rörande ditt ansvarsområde. Du kommer också att hålla utbildningar och lämna rådgivning och stöd till hela myndigheten inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen som omfattar minst 60 hp (40p) arkivvetenskap. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som arkivarie inom offentlig förvaltning med både traditionellt och digitaliserat arkivarbete. Du har också kunskaper i lagstiftning kring hantering av allmänna handlingar. Har du erfarenhet av arbete inom systemvetenskap är det meriterande. Det är också meriterande om du har kunskaper i informationssäkerhet och dataskyddslagstiftning.

Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten och utvecklingsinriktad. Du tar egna initiativ som leder till resultat. Det är naturligt för dig att samarbeta med medarbetare i andra yrkesroller, vid andra avdelningar eller myndigheter. Samtidigt är du både självständig och självgående.

Vi förväntar oss att du har mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, och att du trivs med att förklara frågeställningar för såväl handläggare som myndighetsledningen. Du har också förmåga att ta till dig komplicerade språkliga underlag och producera dokument av hög kvalitet.

Du har mycket goda kunskaper i MS Office och då speciellt Word, Powerpoint och Outlook. Du bör även ha goda kunskaper i Excel. Du har även mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C23299/2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693.

Varmt välkommen med din ansökan!