Processingenjör till framtida miljösatsningar inom va

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna fastighet, park och gata, plan och exploatering, måltidsservice, vatten och avlopp, serviceutveckling, ekonomi och administration samt verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

Vatten- och avloppsavdelningen har 45 medarbetare. Vi ska leverera tjänster inom va, som till exempel dricksvatten och omhändertagande av avloppsvatten. Enköpings kommun växer kraftigt och vi står inför stora utmaningar och satsningar inom va-området.

Arbetsuppgifter

Enköpings kommun expanderar och vi ska bland annat bygga ett nytt högteknologiskt, processoptimerat avloppsreningsverk. Detta ger dig alla möjligheter att vara med att påverka och utvecklas inom områden som intresserar dig.

Som processingenjör hos oss blir du en del av vårt härliga gäng på vatten- och avloppsavdelningen. Gruppen består av tolv personer inom driften som stöttar och hjälper varandra i arbetet. Teamet ansvarar tillsammans för reparationer, drift och underhåll av kommunens va-anläggningar, så som avloppspumpstationer, avloppsreningsverk och vattenanläggningar.

Du blir en viktig kugge i avdelningens arbete genom att fungera som processtöd åt dina kollegor, både i den dagliga driften och genom att vara behjälplig i samband med större driftstörningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att:

• Utreda och felsöka avvikelser i processerna samt föreslå processförbättringar.
• Utveckla och hantera problemlösning av renings- och avloppsprocesserna.
• Hantera kvalitetsdokumentation/protokoll och loggböcker tillsammans med driftingenjör.
• Vara områdesexpert i projekt, remissvar och vid inrapportering av data.
• Samverka och omvärldsbevaka inom ditt område.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och vår rekryteringsprocess innehåller därför en säkerhetsprövning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett extra intresse för framtida teknologi. Du har akademisk utbildning inom kemi/process eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Vidare behöver du ha två till fyra års erfarenhet inom va-sektorn alternativt ha arbetat som processingenjör inom processindustrin. För att kunna klara arbetet måste du även ha god svenska i tal och skrift samt b-körkort.

Om du även har laboratoriekunskaper och erfarenhet av projektledning så är det bra.

Vi har en fin gemenskap inom enheten och därför är dina personliga egenskaper viktiga för oss. Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som tar initiativ och ansvar inom ditt område. För att lyckas i rollen behöver du även vara kvalitetsmedveten och ha en vilja att leva upp till satta mål. Det är även meriterande om du som person är självständig och strukturerad.

Anställningens omfattning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   C49905

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Om du så önskar kan du även skicka in din ansökan via e-post till pernilla.hallgren@enkoping.se

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.