Lösningsfokuserad elevassistent till Domnarvets skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Domnarvets skola är en allstadieskola F-9 med cirka 700 elever. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Vi på Domnarvets skola siktar högt och arbetar målmedvetet för hög kvalitet, stor arbetsglädje och ett tydligt elevperspektiv! Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevernas utveckling och lärande.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba som elevassistent stor del riktad mot enskild elev i år 1-6, där ditt uppdrag är att stödja eleven under skoltid och vara den som ger eleven förutsättningar att framförallt i det sociala lyckas med sin skoldag, men du kommer eventuellt även att arbeta en liten del på en av skolans fritidsavdelningar. Som stöd i ditt arbete finns övrig personal på skolan. Du kommer även att ges kontinuerlig handledning av våra specialpedagoger/speciallärare. Anställningen gäller en termin, med eventuell möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker en person med väl utvecklad förmåga att skapa goda och hållbara relationer. Du har god initiativförmåga och eget driv, kan jobba självständigt och samtidigt trivs du bra tillsammans med andra. Du har god kommunikativ förmåga. Du är lugn och trygg i dig själv och har förmåga att även kunna arbeta enskilt med eleven. Du gillar att utveckla och hjälpa människor och har stor social kompetens då det handlar om kommunikation med både elev, vårdnadshavare samt personal både inom och utanför skolans verksamhet.

Du tycker om att vara ute och kan hantera fysiska aktiviteter samt har förmåga att förflytta dig snabbt från en punkt till en annan, ibland över större avstånd. Du har erfarenhet av skolan samt kunskap och erfarenhet av att jobba med elever med särskilda behov inom NPF. Det är meriterande om du har utbildning i lågaffektivt bemötande och i metoden sociala berättelser/seriesamtal. Du har mycket goda kunskaper i svenska muntligt och skriftligt samt goda kunskaper i engelska.

Personlig lämplighet är av stor vikt där flexibilitet, humor och en lugn lösningsinriktad personlighet är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Stor del av uppdraget kan vara förlagt utomhus oavsett årstid. Då eleven kan vara både verbalt och fysiskt utåtagerande behöver du vara lugn och trygg i dessa situationer och van att hantera utåtagerande elever. Vi ser helst manlig sökande.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-18

Tidsbegränsad till: 2021-12-21

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1039626

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.