Speciallärare Centralskolan, So 3

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Skolområde 3 i Tierps kommun består av Centralskolan, en F-9 skola med ca 500 elever i centrala Tierp samt av Tallbacksskolan, en F-6 skola med ca 100 elever i Månkarbo. På våra skolor arbetar kompetent, engagerad och lösningsfokuserad personal. Elevhälsoteamet på skolområdet består av specialpedagog, speciallärare, kuratorer, skolsköterska, psykolog samt studie- och yrkesvägledare. Skolans ledningsgrupp består av rektor, biträdande rektor samt utvecklingsledare som leder varsitt arbetslag. Delar av vårt utvecklingsarbete på skolan under läsåret 23/24 sker i samarbete med Uppsala universitet. Dels är vi deltagare i IBIS , inkluderande beteendestöd i skolan, dels i ett kommungemensamt språkutvecklingsarbete. Detta kommer att fortsätta även under kommande läsår.

Tierp är en kommun med en organisation i rätt storlek för dig som vill ha nära till chef, kollegor, politik och kunder. Här finns utrymme för både personlig utveckling och samverkan i organisationen.

Vår kommun erbjuder varierande boendemiljöer, havsnära natur, historia, kultur och god service. Tierp har Stockholm, Uppsala och Gävle inom pendlingsavstånd.

Våra värderingar är viktiga och tillsammans arbetar vi för att förverkliga våra värdeord: respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare med huvudansvar för högstadiets elever, har du god förmåga att anpassa undervisning efter alla elevers behov, förutsättningar och sätt att lära. Varje elev är unik och din uppgift som speciallärare är att kunna erbjuda eleverna strategier, verktyg och handledning för att ge eleverna ökade förutsättningar att nå målen, i samarbete med undervisande lärare. Din uppgift blir att arbeta systematiskt med uppföljning och utvärdering av elevernas förmågor.

Som speciallärare i grundskolan ingår du i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor planerar, undervisar, handleder och dokumenterar utifrån läroplanens uppdrag.

Kvalifikationer

Du har
- lärarlegitimation för grundskolan
- speciallärarlegitimation eller under pågående utbildning
- god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov
- god kunskap om dokumentation om elevens kunskapsutveckling och därigenom stödja eleven till ett alltmer medvetet lärande
- kunskap att använda olika digitala verktyg i ditt arbete
- viljan att vara med och utveckla verksamheten

För tjänsten är det viktigt att du har lätt att samarbeta och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. I ditt arbete ska du alltid ha elevens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-12

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C185578

Gör ansökan

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.