VA-ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 200 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 500 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Ale kommun söker en VA-ingenjör till sektor samhällsbyggnad. Tjänsten är placerad på infrastrukturenheten inom den tekniska verksamheten.
På enheten arbetar idag tretton personer, vilket gör att vi har ett nära samarbete i de flesta frågor.

Enhetens taxefinansierade ansvarsområde och huvuduppdrag är:
• Strategisk planering, dimensionering och nyinvesteringar i kommunala VA-anläggningar så att Ale kommuns framtida expansion och VA-försörjning säkerställs.
• Planera och genomföra utbyggnad/nyanläggning av VA-nätet för att kunna erbjuda kommunal VA-anslutning till industrier och alla nyinflyttade Alebor inom centralorterna/detaljplanelagt område/verksamhetsområde för VA.
• Utforma och arbeta i enlighet med kommunens VA-taxa och ABVA
• Handlägga ny VA-kund
• Debitera anläggnings- och brukningsavgifter
• Kundservice, information, kommunikation
• Handläggning av skadeståndsärenden och andra VA-juridiska ärenden
• VA-utredningar, projektering och projektledning
• Kvalitets- och miljöfrågor

Arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör med fokus på plan och projektering kommer du att vara en av våra experter inom VA-området vilket innebär att ansvara för och medverka vid utredningar och planering av VA-verksamheten i samband med kommunens detaljplanearbete. Ditt uppdrag innebär samarbete både internt och externt.
Du deltar i översikts- och detaljplanearbetet där du representerar och bevakar VA-enhetens intressen. Med din nya roll följer spännande utredningsuppdrag inom VA, att bedöma VA-försörjningens förutsättningar i framtida exploateringar, vara ett tekniskt stöd i projekt gällande exempelvis dagvattenhantering samt att själv driva projekt i mån av tid.
Du är VA-enhetens ansvariga/handläggande ingenjör vad gäller
- detaljplaner och fördjupade översiktsplaner. Följa kommunens detaljplanearbete. Granskning, yttrande, närvara på möten och representera infrastrukturenheten etc.
- att bistå planarkitekter, projektledare och Infrastrukturchefen i frågor avseende dagvattenhantering. Du arbetar med dagvattenfrågor under detaljplane- och projekteringsskedet, både genom att tekniskt stötta och driva på utvecklingen av hållbara dagvattenlösningar, samt med teknisk kravställning och granskning i olika projekt. Se över och konstatera problemområden och jobba in dessa i kommande detaljplaner enligt P110, granska dagvattenutredningar med mera.
- att självständigt medverka i åtgärdsplanering på VA-ledningsnätet för att skapa förutsättningar för VA-försörjningen av nya detaljplaner, delta i utredningar, förprojektering och projektledning.
Du kommer också att utföra andra arbetsuppgifter inom verksamheten.
Du är underställd och rapporterar till enhetschef Infrastruktur.

Kvalifikationer

Vi söker en dokumenterat erfaren VA-ingenjör med relevant teknisk utbildning på högskolenivå. Du som söker har:
- några års praktisk erfarenhet från arbete som VA-ingenjör.
- goda kunskaper i hur VA-rörnäten är uppbyggda och fungerar.
- vana att bedriva utredningsarbete samt att driva projekt.
- goda kunskaper om regelverk inom VA-verksamheten.
- goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.
Goda datorkunskaper är en självklarhet. Erfarenhet av system som exempelvis CAD, GIS, Cactus Eye, hydraulisk modellering, debiteringssystemet EDP FUTURE är meriterande. Även fastighetsrätt och erfarenhet inom PBL är meriterande.
Det är bra om du har annan erfarenhet av VA-verksamheten såsom VA-projektering eller dagvattenfrågor.
Viktigt för oss är din personlighet, det vill säga att du äger ett intresse av att arbeta med grönblå infrastruktur och hållbar samhällsplanering i samverkan med andra samt bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi söker dig som har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga samt har goda kommunikativa egenskaper. Du bör också ha ett strukturerat arbetssätt, ett gediget intresse för teknik och vara insatt i vad som är aktuellt inom VA-området.
För tjänsten krävs B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1129470

Gör ansökan

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.