jobb just nu!

Speciallärare i matematik till Skiftingehus skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Just nu står Skiftingehus skola inför en ombyggnation där vi får mera tidsenliga lokaler och en ny fin miljö. Vi arbetar förebyggande och främjande gällande trygghet och studiero, bland annat genom att använda vår metod TrygghetsBarometern. Den fungerar som en enkät för skolans alla 490 elever som får svara på den en gång per månad, så att vi ska fånga upp deras upplevelse och bild av skolan. Vad gör enkäten för skillnad? Vi har exempelvis kartlagt var det behövs fler rastvakter och tagit fram ett nyckelsystem för att varje klass på högstadiet ska ha tillgång till egna toaletter. Genom TrygghetsBarometern får vi veta var vi ska lägga våra snabba insatser!

Vi på Skiftingehus skola får höra att det är positivt att vi har små klasser. De består av ca. 20 elever per klass vilket gör det möjligt för våra pedagoger att få så mycket tid som möjligt med varje elev. Därmed får vi även chansen att se till att få varje elev att känna sig sedd. Vi har fördjupningar i ämnesrelaterade områden genom våra tre idrottsprofiler för högstadiet; ridning, fotboll och ishockey samt fotboll för mellanstadiet.

Som anställd hos oss får du vara med och arbeta utifrån vårt språkutvecklande arbetssätt! Det avser arbete i samtliga ämnen och syftar till att undervisningen ska vara anpassad för alla våra elever. På så sätt kan vi arbeta för elevernas lika förutsättningar för en god undervisning. En av våra förstelärare ansvarar för kompetensutveckling i språkutvecklande arbetssätt. Vi har också en spännande pågående process tillsammans med Skolverket, Samverkan för bästa skola, som kommer att utveckla vår undervisning ytterligare. Vill du vara med och bidra till det arbete vi beskriver ovan genom att undervisa våra härliga elever som är stolta över sin skola? Då ska du söka vår speciallärartjänst på högstadiet med inriktning mot matematik.

Arbetsuppgifter

Du undervisar i nära samarbete och samverkan tillsammans med undervisande lärare i matematik och med din speciallärarkollega med fokus på svenska. Din undervisning kan genomföras enskilt en- till -en, i mindre grupp eller i helklass tillsammans med undervisande lärare. Du ingår i arbetslaget på högstadiet, samverkar med skolans fyra speciallärare (totalt fem tjänster) samt är en del i elevhälsoteamet.

På vår skola är svenska språket ett område som genomsyrar all undervisning genom att vi arbetar utifrån ett språkutvecklande arbetssätt. Är du ny på vår skola kommer din kollega Iveta att utbilda dig i arbetssättet. Det syftar till att stärka elevernas kunskaper i det svenska språket i alla ämnen, men ger även kompetensutveckling för oss pedagoger i ett varierat undervisningsspråk.

Med vår stora satsning på ombyggnationen kommer du som lärare få arbeta i nya, snygga och tidsenliga klassrum och lokaler. Låter arbetet intressant? Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare och är behörig att undervisa i matematik i årskurs 7-9. Alternativt har du en pågående lärarutbildning och blir klar under 2019. Det är meriterande om du har en pågående eller avslutad speciallärarutbildning, samt erfarenhet av att arbeta som speciallärare. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska språket och goda IT-kunskaper.

Vi ser positivt på att du har erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet och undervisning samt planering utifrån läroplan. Meriterande är också om du är digitaliserad och kan arbeta i lärplattform.

Anställningens omfattning

Tillträde höstterminen 2019.
Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C29556

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.